Hopp til innhold

Her blir det full stans i togtrafikken i pinsen

Arbeider på flere strekninger kommer til å prege togtrafikken på Østlandet under helligdagene.

Tog kjører inn på Drammen stasjon, der det foregår anleggsarbeid for å oppgradere stasjonen.

Arbeider på Drammen stasjon gjør at det allerede kun er halv kapasitet på antall spor. Men nå blir det full stopp.

Foto: Kjartan Rørslett / NRK

Togtrafikken gjennom Drammen stanser fredag 26. mai klokka 20, og er stengt frem til tirsdag 30. mai klokka 02.00.

Årsaken er at Bane Nor skal gjennomføre arbeider som ikke kan utføres når det går tog i sporene.

– For å utnytte tiden best mulig, vil det også være arbeid om natten i pinsen. Vi forsøker å gjøre minst mulig støyende arbeid på natt, men det vil være noe. Naboer som blir berørt av støy over grenseverdiene om natten får tilbud om alternativ overnatting, skriver Bane Nor i en pressemelding.

Fra før er det kun halv kapasitet ved Drammen stasjon. Det skal foregå arbeid på stasjonen fram til høsten 2025. I den perioden vil det kun være tre spor i bruk, og det har allerede ført til større endringer i togtrafikken gjennom Drammen.

Buss for tog

Bane Nor understreker at det blir alternativ transport mellom Brakerøya i Drammen og Stokke/Kongsberg. Det er arbeider også i utbyggingsprosjektene «Nytt dobbeltspor Nykirke-Barkåker» og «Togparkering Kongsberg» i pinsen.

– Beregn derfor god tid når du skal reise. For oppdatert informasjon om din reise, avgangstider og hvordan du skal komme deg frem: se nettsidene eller reiseplanleggerne til Entur, Vy, Go-Ahead og Flytoget, skriver Bane Nor.

Bygger ny og utvidet togparkering ved Kongsberg stasjon

Her bygger man en utvidet togparkering ved stasjonen i Kongsberg.

Foto: Veidekke

Lengre tid med arbeid ved Kongsberg stasjon

Også ved Kongsberg stasjon er det helt stengt for trafikk i pinsen fordi Bane Nor bygger nye parkeringsplasser for tog.

Togtrafikken stanses fredag 26. mai klokka 19, og fra lørdag morgen blir det arbeid døgnet rundt i Kongsberg til klokka 19 mandag 29. mai.

I tillegg jobbes det ved Flesberg tømmerterminal med å flytte sporveksler, skifte ut masser og forlenge sporområdet for å oppretthold sikker drift og bedre kapasiteten.

– På grunn av arbeidene vi gjør, vil det være redusert kapasitet på Kongsberg stasjon frem til 10. juli. Det vil derfor være alternativ transport mellom Kongsberg og Darbu også etter pinsen, melder Bane Nor.