Frykter lange sommerkøer på E6

Sommertrafikken på E6 kan skape lange køer, frykter Statens Vegvesen. Fra 11. juli til 19. august er kun ett løp åpent i Follotunnelen i Akershus.

Lange køer på grunn av bilbrann på E6 ved Vestby
Foto: Thomas Marthinsen / NRK

– De som må kjøre E6 må forberede seg på kø, sier prosjektleder Thomas Kalleberg i Statens vegvesen.

Ett av to løp i Follotunnelen i Akershus vil være stengt døgnet rundt mellom 11. juli og 19. august for å utbedre tunnelen, ifølge Vegvesenet. Fram til nå har det ene løpet kun vært nattstengt. Stengingen gjør at det blir trafikk i to retninger med nedsatt hastighet i det ene åpne løpet.

Nytt varslingssystem

Arbeidet som utføres i det lukkede løpet skal gjøre tunnelåpningene og rømningsveiene tryggere for trafikanter.

– Det blir installert sterkere lys og bedre ventilasjon i tunnelen. Et nytt system for automatisk oppdagelse av brann, ulykker og fremmedobjekter i veien med direkte varsling til Vegtrafikksentralen blir også satt opp, forteller Kalleberg.

Follotunnelen er en av 200 tunneler over hele landet som skal oppgraderes fram til 2019. Forbedringene av Follotunnelen skal være ferdige i 2017 og Kalleberg sier arbeidet så langt har gått etter planen.

– Vi regner med å være ferdige neste sommer.

Follotunnelen åpner i dag

STENGES: Ett av løpene i Follotunnelen vil være stengt døgnet rundt fra 11. juli til 19. august.

Foto: Erik Engen / NRK

Velg andre veier

Kalleberg oppfordrer de bilistene som kan til å ta en alternativ rute om Osloveien og fylkesvei 120 mellom Patterød og Elvestad, og E18 fra Elvestad videre til Oslo.

– Hvis du må kjøre E6, beregn ekstra god tid. Forhåpentligvis blir bilistene raskt vant med det nye kjøremønsteret og forsinkelsene minst mulig.