Frykter at noen legger ut gift for å drepe dyr

En katt ble funnet død på en lekeplass. En død fugl ble funnet ved en tursti. Så forsvant flere katter. Nå vil politiet undersøke mistankene om at noen prøver å forgifte dyr.

Søppel funnet i turområde

Dette er noe som Sørlie ønsker å få analysert for å finne ut om det kan ha vært gift i.

Foto: Ann Christin Sørlie / Privat

– Det er merkelig at det ligger tom emballasje som er avkappet eller åpnet på strategiske steder med påfallende lik avstand langs lysløypa, sier Ann Christin Sørlie, som daglig går tur med hunden på turstien ved Borgenhaugen i Sarpsborg.

Det er en måned siden familiekatten forsvant. Det er i seg selv ikke særlig bemerkelsesverdig. Men de siste dagene har det sneket seg inn en mistanke om at forsvinningen kan ha å gjøre med en sabotasjeaksjon mot dyr.

Først fant datteren hennes en død fugl like ved slik emballasje. Deretter dukket det opp flere liknende historier fra nabolaget.

Laster kart, vennligst vent...

Familiens katt forsvunnet

frykter noen legger ut gift

Denne meldingen har den bekymrede hundeeieren delt på Facebook.

Foto: Screenshoot / Facebook

– På tur kom jeg i snakk med ei dame som hadde hørt om en katt som hadde blitt forgiftet. Og det er flere i nabolaget som har kommentert hvor rart det er at både søppel og mat ligger på stien, sier hun.

Nå har hun skrevet om episoden på sin Facebook-side. Der advarer hun dyreeiere og småbarnsforeldre.

– Det er barnehager som går tur i området, og det hadde jo vært skrekkelig om en unge fikk i seg gift, sier hun.

Les også:

Håper å få avfallet analysert

Innlegget har skapt mye engasjement. Flere sier de har stusset på søppel flere steder. Noen har sett påsmurt mat ligge ute. Andre forteller dyr har forsvunnet.

I skrivende stund er innlegget delt 118 ganger.

En kvinne NRK har vært i kontakt med bekrefter at datteren hennes sist helg fant en død katt midt på lekeplassen i området der hun bor.

Da Linda Andersen fikk se bildet, skjønte hun umiddelbart at dette var hennes katt, som de har lett etter den siste uka.

– Jeg vet jo ikke om den er forgiftet, og katten var gammel. Men det er merkelig, sier Andersen.

Død katt

Denne katten ble funnet død på en lekeplass nær lysløypa i Sarpsborg sist helg.

Foto: Privat

Nå har Sørlie samlet inn noe av emballasjen, og ønsker å få det analysert for å få en ende på spekulasjonene.

– Jeg var hos Mattilsynet i dag og spurte om de kunne analysere den, noe de ikke kunne. De sa jeg kunne høre med en veterinær om dette, sier hun.

Politiet vil analysere

I stedet tar nå politiet tak i saken. Øst politidistrikt får snart eget dyrepoliti, og bekrefter nå at de ønsker å analysere emballasjen som Sørlie har funnet.

Avdelingssjef i Mattilsynet Østfold og Follo, Jarle Bergsjø, sier det er sjelden at folk legger ut gift for å ta liv av dyr.

– Om en katt er forgiftet kan det være snakk om mus- eller rottegift, sier han.