Fremmed mann på soverommet

Et eldre ektepar på Gressvik i Fredrikstad fikk sjokk grytidlig onsdag morgen. Nå ber politiet innbyggerne om å låse dørene.

Klokka fem våknet de av at en fremmed mann var inne på soverommet deres. Det forteller operasjonsleder Martin Nygårdsmoen i Østfold politidistrikt.

Tok verdisaker

– Like etter klokken fem fikk vi telefon fra et eldre ektepar på Gressvik om at de plutselig hadde oppdaget en fremmede mannen inne på soverommet onsdag morgen, sier Nygårdsmoen til NRK.

Paret fikk jaget mannen som løp avgårde. Men han hadde da forsynt seg av verdisaker fra huset.

Løp avgårde

– Han løp fra stedet da paret gjorde anskrik. Ekteparet har også oppdaget at mannen har tatt med seg en mobiltelefon og et armbåndsur fra stua, sier operasjonslederen.

Politiet rykket ut og lette i det området hvor mannen hadde løpt avgårde, men kunne ikke finne vedkommende. Ifølge operasjonslederen kom ikke ekteparet fysisk til skade og skal etter forholdene ha det bra.

Kan også skje på dagtid

– Jeg vil på det sterkeste anbefale å låse døra selv om man er hjemme på dagtid. Dette kan like gjerne skje på dagtid som på nattestid, sier fungerende krimsjef i Fredrikstad, Jan Andreassen.

Han opplyser at nattens hendelse er den tredje i rekken denne uken.

– Jeg antar at det er samme gjerningsperson. De tre tilfellene vi har hatt er i samme område, sier han.

Politiet har konkrete spor å gå etter, men Andreassen vil ikke si hva dette er.