Fortsatt varetekt for Sigrid-siktede

Oslo tingrett har bestemt at de to mennene som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne blir sittende i varetekt i nye fire uker i varetekt og to uker i isolasjon.

Sigrid-siktede

De to mennene som er siktet for drapet på Sigrid Schjetne har sittet i varetekt siden 3. september.

Foto: Privat

Den siktede 64-åringen møtte selv opp i tingretten under fengslingsmøtet torsdag, mens den medsiktede 37-åringen samtykket i at fengslingsspørsmålet ble behandlet som en kontorforretning.

Retten legger vekt på at det er like stor grunn til å mistenke de to for drapet som ved forrige fengslingsmøte. I kjennelsen skriver tingrettsdommer Maiken Reehorst at mistanken mot 64-åringen er noe svakere enn for 37-åringen.

– Fare for bevisforspillelse

Retten viser til at politiet fortsatt er i en tidlig fase av etterforskningen, og at det er fare for bevisforspillelse dersom de to settes fri.

Politiet utelukker heller ikke at flere personer kan ha vært involvert i drapet eller hjulpet til med å frakte liket. Av den grunn mener retten det er riktig at siktede blir sittende i full isolasjon de neste to ukene.

Begge er underlagt brev og besøksforbud i hele fengslinsgperioden.

64-åringen anker

Forsvaren for 64-åringen, Heidi Ysen, sa til NRK like før fengslingsmøtet startet klokken 10 at de mener mistanken mot hennes klient er svekket .

– Man kan ikke holde folk fengslet fordi politiet ikke finner ut av ting. Det er en alvorlig siktelse, vi håper han blir løslatt, sa Ysen til NRK.

64-åringens medforsvarer Aase Karine Sigmond vil anke kjennelsen om videre varetektsfengsling til lagmannretten.

– Jeg har ikke fått lest opp kjennelsen for min klient, men han blir nok svært skuffet. Han håpet på løslatelse, sier Sigmond til NRK.no.

Ikke klar dødsårsak

Ifølge Simond er det ingenting som knytter 64-åringen til Sigrid, og hun mener etterforskningen så langt underbygger dette.

– Han kan kun knyttes til 37-åringen og området, men ikke til Sigrid, sier forsvareren.

Forsvareren til den drapssiktede 37-åringen John Christian Elden skriver i en sms til NRK.no at hans klient tar betenktningstid når det gjelder å eventuelt anke kjennelsen fra tingretten.

– Vi noterer at retten sier saken er på samme sted som den var for fire uker siden, og at man heller ikke nå har utelukket bildrap, skriver han.

Obduksjonsrapporten som kom denne uka ga heller ikke noe klart svar på dødsårsaken.

Både 64-åringen og den siktede 37-åringen har sittet varetektsfengslet med brev- og besøksforbud siden de ble pågrepet 3. september.