Hopp til innhold

Politiet vet fortsatt ikke hvordan Sigrid ble drept

OSLO TINGRETT: (NRK.no) Politiet kan fortsatt ikke si noe om hvordan, hvor eller når Sigrid Schjetne (16) døde.

Politiadvokat Cecilie Gulnes om fengslingsmøte for 64-åring som er siktet i Sigrid-saken.

SE KLIPPET: Politiadvokat Cecilie Gulnes holdt pressekonferanse i Oslo tingrett torsdag om obduksjonsrapporten i Sigrid-saken.

Politiadvokat Cecilie Gulnes møtte pressen torsdag for å orientere om den endelige obduksjonsrapporten. Gulnes understreket at hun ikke kunne snakke om rapporten i detalj.

– Det er fortsatt slik at man ikke kan si noe om hvordan Sigrid døde og når hun døde. Jeg ber pressen om å ikke spekulere i hendelse og dødsårsak med hensyn til Sigrids familie. Det er en stor tilleggsbelastning for dem, sier Gulnes.

Politiet var forberedt på at obduksjonsrapporten ikke nødvendigvis ville gi klare svar.

– Men de svarene kan vi få ved at de tiltalte i saken begynner å snakke, sier Gulnes.

Ifølge Gulnes er avhørene nå over i en mer konfronterende tone. Senest i går gjorde politiet nye undersøkelser på eiendommen til 64-åringen, men politiet har ikke fått svar på disse undersøkelsene ennå.

Svar på de kriminaltekniske undersøkelse fra funnstedet og eiendommen til 64-åringen kan drøye til over nyåret.

– Tyder ikke på at hun døde etter bilulykke

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet drept i et skogholt på Kolbotn 3. september.

Foto: Privat / NTB scanpix

– Vi har ment at det ikke var grunnlag for å si at hun døde som følge av en ulykke på stedet. Obduksjonsrapporten gir støtte for dette. Det er ikke holdepunkter i obduksjonsrapporten for at hun døde av en bilulykke da hun forsvant, sier Gulnes.

– Det er utfordrende fordi Sigrid ble funnet etter en måned, og når noen har vært døde en stund, er det vanskelig å si hva dødssårsaken er, sier Gulnes.

Gulnes sier at etterforskningen vil trekke ut.

– Det hadde vært lettere dersom man hadde fått klare svar fra rapporten, sier Gulnes.

– Slår seg ikke til ro med at obduksjonsrapporten ikke gir svar

Advokat Harald Stabell

Bistandsadvokat for familien Schjetnes, Harald Stabell.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

– Familien til Sigrid slår seg ikke til ro med at obduksjonsrapporten ikke gir svar, sa bistandsadvokat Harald Stabell like før politiets pressekonferanse.

Det har vært knyttet store forventninger til at den endelige obduksjonsrapporten skulle si noe om hvordan 16 år gamle Sigrid Schjetne døde. TV2 gikk onsdag ut med lekkasjer fra obduksjonsrapporten.

Stabell sier at familien reagerer på at TV 2 gikk ut med lekkasjer og har bedt politiet igangsette en etterforskning av lekkasjene.

– Håper 64-åringen løslates

Både 64-åringen og den siktede 37-åringen har sittet varetektsfengslet med brev- og besøksforbud siden de ble pågrepet 3. september.

I dag var det et nytt fengslingsmøte mot den siktede 64-åringen. Forsvarerne ønsket åpne dører for fengslingsmøtet, men retten valgte å holde dørene lukket for pressen.

– Mer åpenhet i denne saken, altså åpne dører, kunne ført til en løslatelse. Da hadde offentligheten fått klare svar, sier Heidi Ysen til NRK.no.

Like før klokken 10 ankom den siktede rettssal 227, han virket rolig og fattet. Rundt klokken 13 var fengslingsmøtet avsluttet. Kjennelsen kommer torsdag kveld.

Politiet har bedt om at siktede får fire nye uker i fengsel, to av dem i full isolasjon. Forsvarerne mener at mistanken mot deres klient er svekket og begjærer ham løslatt for tredje gang på fire uker.

– 64-åringen er skuffet over at han fortsatt sitter i varetekt, og over politiets etterforskning, sier Ysen.

Forsvarerne håper kjennelsen vil løslate ham, da bevisbilde er svakt.

– Det er ingenting som knytter ham til Sigrid, kun til 37-åringen, sier Ysen.