Fortsatt tunneloptimist

Irene Johansen (Ap) har fortsatt tro på at det kan komme penger til en ny tunnel gjennom Moss.

Irene Johansen, Stortingsrepresentant (Ap)

Irene Johansen tror ikke at en ny regjering er svaret for å få jernbanetunnel i Moss.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Stortingsrepresentanten fra Østfold avviser utspillet fra Høyres Tage Pettersen om at bare et regjeringsskifte kan redde tunnelplanene i Moss.

- Ingen regjering har prioritert togtunnel i Moss

- Dette er et 20 år gammelt prosjekt, og det viser med all tydelighet at det ikke er noen regjering som har prioritert dette prosjektet hittil. Sånn sett vil det nok ikke være noen automatikk i at en ny regjering prioriterer dette, sier Johansen.

Hun tror fortsatt at det kan komme penger til tunnelprosjektet i Moss i Nasjonal Transportplan, som legges frem neste måned.

- Kan ikke gi opp på oppløpssiden

- Jeg er optimist frem til det motsatte er bevist, for å si det slik. Jeg har jobbet med dette prosjektet i 20 år og kan ikke gi opp nå på oppløpssiden. Vi kan ikke miste troen nå. Vi må jobbe opp mot Nasjonal Transportplan, og så får vi heller gjøre opp status når den er lagt frem, sier Johansen.

Hun var selv tilstede da saken ble diskutert på statsministerens kontor torsdag.

- Ville gi et tydelig budskap til Ap sentralt

- Poenget med møtet i går var å få bragt frem et tydelig budskap fra Arbeiderpartiets side om at vi i Moss og Østfold prioriterer å bygge ut Mossetunnelen og ønsker penger nå til jernbanen. Og jeg oppfordrer jo også SV og Sp om å være like tydelige overfor sine partier i regjering, sier Johansen.

Men om det ikke kommer penger i Nasjonal Transportplan, tror hun det blir nødvendig å vurdere situasjonen i Moss på nytt.

- Nasjonal Transportplan revurderes jo hvert tredje-fjerde år, så håpet er absolutt ikke ute selv om prosjektet ikke blir prioritert denne gang. Men da må jo Moss vurdere hva som skal gjøres. Skal vi fortsette å jobbe for dette, eller skal vi gjøre noe annet? For trafikkproblemene i byen må løses, og jernbanen er grunnleggende for å få til det, sier Johansen.