Føler seg lurt av norsk politi

Litauerne som overlevde angrepet i Nordre Frogn frykter for sine liv. De mener politiet ikke har fulgt opp løfter om beskyttelse.

Dekker den drepte

Her blir den drepte dekket til etter drapet på Nordre Frogn.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Litauerne som overlevde angrepene i Nordre Frogn og på Hauketo i juli føler seg lurt av politiet.

Litauerne frykter fortsatt for sine liv, og deres advokat, Eva Frivold, sier til Dagbladet at politiet ikke har fulgt opp løftene om å gi dem beskyttelse.

En person ble drept og tre alvorlig skadet i angrepene i Nordre Frogn 19. juli, som politiet mener var et oppgjør i et organisert kriminelt miljø. Dagen før ble en 28 år gammel mann fra Litauen knivstukket fem ganger på Hauketo.

Mener de er lurt av politiet

Personene som overlevde angrepene tror gjerningsmennene var leiemordere, og ifølge Dagbladet.no frykter de nå nye angrep.

28-åringen som ble knivstukket ga, i likhet med kjæresten og de to andre overlevende litauerne, politiet verdifull informasjon om gjerningsmennene, i bytte mot sikkerhet. Men nå anklager de altså politiet for å ha lurt dem.

Sikkerhetstiltakene har nemlig uteblitt, og litauernes advokat mener politiet burde fulgt opp sine lovnader om beskyttelse.

- De er drapsmaskiner

Kjæresten til 28-åringen er sikker på at mennene som angrep er leiemordere.

- De er drapsmaskiner innleid for et oppdrag. Det var ingen tvil om hva deres oppdrag var, de kom midt på dagen i et boligområde og slaktet folk med kniv, sier hun.

Follo politidistrikts etterforskingsledelse mener litauerne har fått nødvendig beskyttelse, selv om den eneste sikkerheten de har fått er en voldsalarm som virker dårlig innendørs.

Tre litauere er siktet for drapet - tre er på frifot og etterlyst av politiet gjennom Interpol.

Igjen sitter flere litauere som ikke tør jobbe eller returnere til leilighetene der i bodde, fordi de frykter nye angrep. Politiet ønsker heller ikke at de reiser tilbake til Litauen.