Hopp til innhold

Skoleelever i vannet etter kantring i Fredrikstad

Flere kanoer med skoleelever kantret i formiddag ved Lyngholmen i Fredrikstad. Alle personene som har vært i vannet er gjort rede for.

Nødetater på stedet

Nødetatene er på stedet utenfor Fredrikstad.

Foto: Trond Øyvind Karterud/NRK

– Noen er tatt opp i båt, noen er tatt opp med helikopter og noen har kommet seg til land ved egen hjelp, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Svein Walle.

Elevene er ifølge politiet på Foten Cafè.

– Der blir de holdt varme i påvente av transport til videre sjekk av helsesjekk.

Nødetatene koordinerer redningsaksjonen fra badeplassen Foten utenfor Fredrikstad. Elever fra Glemmen videregående skole hadde aktivitetsdag i området da en flere båter kantret.

Politiet fikk melding om kantringen fra Hovedredningssentralen (HRS) like før klokken 11. 22 elever og to lærere skal ha havnet i vannet.

– Sea Kingen er i området. De jobber med å få oversikt over hvor mange som er i vannet. Minst én person er hentet opp av redningshelikopteret, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Svein Walle, til NRK.

Lyngholmen redningshelikopter

Et redningshelikopter har reddet opp minst en person.

Foto: Tornd Øyvind Karterud / NRK

Det er kraftige vindkast opp til 18 sekundmeter i området og gult farevarsel for vind. Politi, ambulanse og brannvesen jobber på stedet, i tillegg til et redningshelikopter.

Klokka 11.40 opplyser politiet at de har kontroll på samtlige personer. Ingen skal være skadd, men noen er litt kalde.

– Plutselig blåste det veldig

Rektor ved Glemmen videregående skole, Pål André Ramberg sier til NRK at kantringen skyldes at det plutselig ble kraftig vind.

– Det hadde vært veldig fint vær og så blåste det plutselig sånn som det kan gjøre på sjøen noen ganger. Da gikk det på ett minutt er det jeg har fått beskjed om her, sier han.

Ramberg sier elevene etter forholdene har det bra og at de skal til legesjekk.

Nå var det varslet svært sterk vind med kuling i kasta. Var det forsvarlig å dra ut med elever på en dag som det her?

– Det må vi ta en evaluering på i etterkant, det er vår jobb i etterkant. Det har ikke jeg forutsetninger til å svare på nå, dessverre.

Det er sendt ut en tekstmelding til alle foresatte som informerer om hendelsen. Skoleledelsen er på stedet og jobber med kriseoppfølging.

Skoleelever på friluftsdag

Skoleelevene hadde friluftsdag, som blant annet innebærer kanopadling i sjøen.

– Så vidt vi har fått opplysninger om er det 24 personer involvert i flere kanoer. Vi driver nå å plukker opp folk, sier redningsleder i Hovedredningssentralen, Erik Willassen klokken 11.30.

Hovedredningssentralen har flere resurser i området. NRK kunne tidligere i formiddag se via appen Marine Traffic at flere båter var i og hadde kurs mot området.

Redningsskøyta Horn Stayer er på vei fra Skjebergkilen og Redningsselskapet vil trolig bidra med flere ressurser.

Laster Twitter-innhold