Fikk blomster av podiemenn

Før første gang i Norge fikk etappevinnerne blomster av podiemenn.

Podium

Vetle Tjørsvaag og Kristoffer Henriksen fra Halden Topphåndball gir blomster til Marianne Vos som vant prologen i går.

Foto: Ladies Tour of Norway

Ladies Tour of Norway, det første internasjonale sykkelrittet for kvinner i Norge på over 20 år, arrangeres denne helgen i Halden.

Og da regjerende verdensmester Marianne Vos mottok heder og ære for å ha vunnet prologen, ble hun ikke møtt av podiedamer – men av podiemenn.

– Når gutta har spreke podiumdamer, er det på sin plass med podiumgutter for oss. Det så veldig bra ut på podiet etter den første etappen fredag kveld, og de jeg har snakket med applauderer tiltaket, sier haldensyklisten Emilie Moberg til Aftenposten.

Det er spillere fra det nyopprykkede laget Halden Topphåndball som har fått oppgaven å være podiemen.

Verdenseliten er på plass

Emilile Moberg, som representerte Norge som eneste kvinnelige syklist i London OL i 2012, syklet inn til en 24. plass under prologen.

Det er Norges Cykleforbund og Halden Cykleklub som samarbeider om UCI-rittet for Kvinner

Den profesjonelle verdenseliten på plass, inkludert Norge sitt UCI lag, Hitec Products, Rabo Liv, Orica, Spezialiced, amerikanske Tibco, samt flere norske klubb og landslag.

Sykkelrittet startet i går og avsluttes i morgen. I dag startet syklistene i Strømstad og har målgang på Halden torg. Søndag er både start og målgang lagt til Fredriksten festning.