Politiet etterlyser en mørkerød bil som befant seg utenfor barnehagen

Politiet etterlyser en mørkerød bil i forbindelse med forsvinningen av Sigrid Schjetne (16).

Bil observert ved Østensjø barnehage

Politiet ber føreren av en mørkerød personbil melde seg. Bilen befant seg utenfor barnehagen (til høyre) i det aktuelle tidsrommet da Sigrid Schjetne (16) forsvant.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy, NRK

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet i 9 døgn.

Foto: Privat / NTB scanpix
Sigrid-saken

Grete Lien Metlid i politiet orienterte pressen tirsdag.

Foto: Svein Olsson

Tirsdag kalte politiet inn til pressekonferanse i Politihuset, ni døgn etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på Østensjø i Oslo. Sigrid er fortsatt ikke funnet.

Politiet etterlyser nå en mørkerød eller«burgunderrød» bil som er observert utenfor barnehagen på Østensjø i tidspunktet da Sigrid forsvant.

– Vi etterlyser en ny personbil. Den er observert i Låveveien i det aktuelle tidsrommet mellom 00.00 og 00.30, sier leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid.

Politiet kjenner ikke til modell eller merke på bilen.

  • Har du tips eller innspill i Sigrid-saken? Tips NRK.no!

Fra før av har sjåførene av to andre biler som befant seg i området i det aktuelle tidsrommet blitt bedt om å melde seg.

Metlid sier at politiet har fått kontakt med personer som kan være eiere av de to bilene. Førerne er ikke sjekket ut av saken, men Metlid sier de vil kryss-sjekke informasjonen de har.

– Vi har vært i kontakt med eiere som kan være de tidligere etterlyste. Vi skal kontrollere informasjonen vi har fått og kryss-sjekke dette med annen informasjon, sier Metlid.

Les også: Stabell bistår Sigrids familie

Les også: Prøvde å hacke Sigrids Facebook-konto

Tatt seg inn i bygninger

Metlid sier at politiet fortsatt jobber dag og natt for å finne Sigrid. De har bedt om å få forlenget hjelpen fra Kripos.

– Ressurser og prioritet i Sigrid-saken er uforandret. Vi jobber fortsatt videre med full intensitet, sier Metlid.

Politiet står foreløpig med få spor i saken, samtidig leter flere hundre frivillige etter Sigrid hver ettermiddag. Metlid bekrefter overfor NRK.no at politiet har tatt seg inn i bygninger for å spinne spor.

– Vi har søkt i offentlige bygninger etter konkrete opplysninger, sier Metlid.

Hun vil ikke gå inn på hva slags opplysninger de har fått. Metlid sier at de ikke har gjennomsøkt private hus.

Politet ber nå særlig om tips som går på biler og observasjoner.

Metlid sier at de fortsatt jobber med å få en oversikt over de rundt 1700 tipsene som har kommet inn.

Les: Alt om Sigrid-saken

Dette er sporene

Sigrid

Dette bildet av Sigrid på Tveita-bussen er tatt bare timer før hun forsvant for ni dager siden.

Her er de konkrete sporene politiet foreløpig har å gå etter:

  • Mobiltelefonen: Politiet jobber med å analysere fingeravtrykk fra Sigrids mobiltelefon som ble funnet sammen med skoene hennes og en sokk ved Østensjø barnehage. Politiet utelukker ikke at mobilen kan ha blitt brukt av andre enn Sigrid på tidspunktet hun forsvant. Mobiltelefonen kan også inneholde opplysninger om hvor hun har gått og hvor raskt hun har beveget seg.
  • Observasjon av biler: Ni døgn etter forsvinningen etterlyser politiet ytterligere en bil. Den er mørkerød og befant seg i Låveveien i det aktuelle tidsrommet. Politiet har fått kontakt med to førere av to tidligere etterlyste biler. De er foreløpig ikke sjekket ut av saken, men politiet skal kryss-sjekk informasjonen de har.
  • Facebook-tilgang: Sigrids Facebook-side er et av sporene politiet har sagt de legger mye vekt på. I helgen uttalte politioverbetjent Grete Lien Metlid at dialogen med Facebook går bedre, og at de tror de vil få den informasjonen de trenger.
  • Overvåkningsbilder: Politiet har frigitt bilder av Sigrid tatt idet hun går av Tveita-bussen klokken 19.45 lørdag kveld. Politiet opplyste til NRK fredag at de ikke sitter med overvåkningsbilder av biler som det er aktuelt å offentliggjøre.
  • Klær: Etter at overvåkningsbildene av Sigrid ble frigitt torsdag, har politiet fått inn mye klær som de nå jobber med å sortere. Sokken som ble funnet i barnehagen tilhører Sigrid. Sokken som ble funnet i Skullerud-området mener politiet at ikke tilhører Sigrid. Nå analyseres en ny hvit sokk som ble funnet ved Skøyenåsen skole sist lørdag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.