Etterlot to små barn i varm bil

En norsk kvinne på handletur i Sverige lot to små bli sittende i bilen mens solen stekte på utsiden.

Den norske kvinnen skulle inn og handle i en matbutikk på Prästängen i Strømstad lørdag ettermiddag.

Hun lot barna sine på henholdsvis fem måneder og 2,5 år bli sittende igjen i bilen på parkeringsplassen – mens solen stekte utenfor, skriver stromstadstidning.se.

– Vi fikk melding om dette akkurat da jeg skulle hjem fra jobb, så det må ha vært i 16.30-tiden, sier stasjonsbefal ved Strömstad-politiet, Lisa Persson til NRK.no.

Ifølge den svenske avisen var det solskinn på det aktuelle tidspunktet, og temperaturen skal ha vært 24 grader i skyggen.

Når temperaturen ute er 22 grader stiger den til 40 grader inne i bilen på bare en halvtime.

Kvinnen ble anmeldt

Det var andre handlende som reagerte på at barna satt i bilen og gråt. De kontaktet derfor ansatte ved matbutikken, som igjen kontaktet politiet.

– Både personalet og privatpersoner ringte til oss. Når noen glemmer barna i bilen, så må vi ta grep raskt. På dette tidspunktet var det ganske varmt og man vet aldri hvor lenge barna kan ha sittet i bilen. Det kan få fatale konsekvenser, sier Persson.

For under fire uker siden mistet en to år gutt livet da han ble gjenglemt i en varm bil på en parkeringsplass i Skåne. Gutten alene satt i en glovarm bil i opp til åtte timer.

Situasjonen i Strømstad endte heldigvis godt til slutt. Politiet slapp å knuse ruten på bilen, fordi kvinnen kom ut på parkeringsplassen. Ifølge vitner skal hun ha vært inne i butikken i minst 20 minutter.

Kvinnen skjønte ifølge Strømstads Tidning ikke hvorfor politiet var på stedet. Hun er nå anmeldt for å ha utsatt andre for fare.