Ett av barna var hjemme drapskvelden

Ett av barna til den drepte kvinnen i Krokstadelva var hjemme da drapet skjedde.

38-åringen erkjenner å ha drept sin samboer
Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Det sier politiinspektør Per Morten Sending. Begge barna har vært i dommeravhør ved Barnehuset i Oslo i dag.

Politiinspektør Per Morten Sending og lensmann Torill Sorte

Politiinspektør Per Morten Sending.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Var noen av barna til stede da drapet skjedde?

– Slik vi har kommet fram til nå, så har ett av barna vært til stede denne kvelden.

Drapssiktet fengslet i fire uker

Sending ønsker ikke å si om det var parets felles barn eller kvinnens barn fra et tidligere forhold som var hjemme i huset i Krokstadelva da drapet skjedde.

– Har det kommet fram vesentlige opplysninger i avhørene med barna?

– Vi har fått forklaring fra begge barna, slik vi ønsker. Da er politiet og rettsvesenet foreløpig ferdig med barna. Det er det jeg kan si, sier Sending.

Begge barna er mindreårige.

Saken fortsetter under bildet.

Den drepte bæres ut

Den drepte bæres ut av parets hjem i Krokstadelva.

Foto: Vegard M. Aas - Presse3:0

Venter på obduksjonsrapport

Den foreløpige rapporten fra obduksjonen av den drepte kvinnen var ventet i dag, men er ennå ikke kommet, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker.

Den foreløpige rapporten kan gi et svar på hvordan kvinnen døde, og er også nødvendig for en formell identifikasjon av kvinnen.

4 uker i varetekt

Den 38 år gamle mannen, som er siktet for forsettlig drap på på sin 42 år gamle samboer, er nå varetektsfengslet i fire uker, to av dem i full isolasjon. Fengslingen ble gjennomført som en såkalt kontorforretning i Eiker, Modum og Sigdal tingrett, fordi den siktede ikke ønsket å møte i retten.

Det var heller ikke nødvendig, fordi han har erkjent straffskyld og samtykket i varetektsfengsling med de restriksjoner politiet ba om.

Bekjent varslet politiet

Foreløpig kan politiet ikke gå nærmere inn på hva det var som førte til drapet og hvordan kvinnen er drept, men lensmann Sorte bekrefter overfor NRK.no at de kjenner til at det har vært problemer i samlivet mellom de to.

Lensmann Torill Sorte

Lensmann Torill Sorte

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Det var en bekjent av samboerparet som ringte og varslet politiet om drapet klokka 23.21 mandag kveld. Drapet har trolig skjedd noe før dette.

– Siktede kontaktet en kamerat ved 22.30-tiden og fortalte at noe hadde skjedd. Han kontaktet deretter politiet, sier politiinspektør Per Morten Sending.

– Vi rykket ut og pågrep den siktede. Da satt han i bilen til kameraten sin, ikke langt unna leiligheten. Den siktede satt også sammen med vennen da vi ble varslet, forteller politiinspektør Sending.