Vil ha Askar på det etiopiske landslaget

Landslagstrener Sewnet Bishaw ber Branns Amin Askar om å søke det etiopiske fotballforbundet om å bli tilgjengelig for landslaget.

Amin Askar

Amin Askar ønsker ikke å kommentere om det blir aktuelt med spill for det etiopiske landslaget.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Etiopia kjemper mot Nigeria om en plass i VM i Brasil neste år. Kommer de dit kan de fort bli styrket med norske Amin Askar, som ble født i det afrikanske landet i 1985.

Landslagssjefen til «Walias» Sewnet Bishaw har nemlig bedt Branns midtbanespiller om å søke forbundet om å bli tilgjengelig for landslagsspill.

– Amin Askar bør sende inn en søknad til det etiopiske fotballforbundet og understreke sitt ønske om å spille for Etiopia. Jeg tror ikke det vil være noe problem å inkludere ham, sier Bishaw til nettstedet supersport.com.

– Ingen kommentar

Men landslagssjefen understreker samtidig at han blir nødt til å se mer av midtbanespilleren før han eventuelt blir tatt ut i den etiopiske landslagstroppen.

– Han må sende over noen videoklipp så vi kan analysere dem og se hvor effektiv han kan være for landslaget vårt, legger han til.

Askar har spilt 18 kamper for de norske juniorlandslagene, men har aldri fått sjansen på A-landslaget. Han er derfor ikke bundet til norsk landslagsspill. Askar selv ønsker ikke å kommentere utspillet til Bishaw.

– Det er ikke noe konkret å snakke om. Jeg har ingen kommentar til dette, og det har jeg sagt til alle som har spurt, sier han til NRK.

Er det en drøm å spille for det etiopiske landslaget?

– Jeg har ingen kommentar.

Askar slo gjennom i norsk toppfotball som spiller for Moss der han fikk 110 kamper, før han gikk videre til Fredrikstad i 2009. Etter tre år i «Plankebyen» gikk Askar videre til Brann.

Fire nordmenn til VM?

Dersom det blir en realitet med Amin Askar i en etiopisk VM-tropp kan han bli den fjerde nordmannen som deltar i VM neste år.

FOI-MEXICO-V-IVORY-COAST

Mathis Bolly har spilt tre kamper for Elfenbenskysten. To VM-kvalifiseringskamper, mot Gambia og Tanzania, og en vennskapskamp mot Mexico i august.

Foto: JEFF ZELEVANSKY / Afp

Mikkel «Mix» Diskerud og hans USA er allerede kvalifisert, mens Strømsgodsets keeper Adam Larsen Kwarasey er én kamp unna VM med Ghana.

Tidligere Lillestrøm-spiller Mathis Bolly kan få muligheten for et så å si VM-klart Elfenbenskysten.

– Det er klart jeg har forhåpninger om å få delta i et VM. Trenerne følger med på hvordan det går med meg og tar jevnlig kontakt. Jeg tror de ser på meg som en spennende spiller, sier Bolly til VG.

Felles for dem alle er at de har vraket spill med det norske flagget på brystet.