Erna-ros til Østfold-ordførere

Partilederen gir Høyre-ordførerne i Østfold æren for Høyres framgang.

Erna Solberg

ROSER ØSTFOLD-ORDFØRERE. - Flinke til å synliggjøre Høyres politikk, sier Solberg om Høyre-ordførerne i Østfold.

Foto: Christopher Oulie/NRK

Høyre ser ut til å få 33,9 prosent av stemmene til høstens stortingsvalg, ifølge ferske meningsmålinger Sentio Research har gjort for Amedias aviser i Østfold.

Høyre ligger nå an til å få tre representanter på Stortinget fra Østfold, og partileder Erna Solberg sier til Sarpsborg Arbeiderblad at hun gir mye av æren til Høyre-ordførerne i fylket.

- Dette er tall som er kjempemorsomme å se.

Østfold har ikke vært blant våre sterkeste fylker, men i forrige kommunevalg fikk vi en del Høyre-ordførere, blant annet i Moss og Eidsberg, som bidrar til å synliggjøre Høyre-politikken, sier statsministerkandidaten til Sarpsborg Arbeiderblad

Les også:

Thor Hals

PROPELL! Askims Thor Hals får ros.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

- Intense propeller

Høyre har ordførererne i Askim, Eidsberg, Moss, Råde og Halden, samt varaordførerne i Trøgstad, Spydeberg, Hvaler, Halden og Våler.

Ingjerd Schou, som er alene på Høyre-benken fra Østfold, deler partilederens glede over aktive ordførere i egne rekker.

På forespørsel fra Indre Smaalenene Avis, på hvordan Schou oppfatter ordførerne Erik Unaas (Eidsberg) og Thor Hals (Askim), svarer hun

- De er to propeller som driver et intenst og aktivt arbeid, som gjør partiet godt synlig både lokalt, nasjonalt og på fylkesplan.

Lauvås

TAR TREDJEPLASSEN? Markers ordfører Stein Erik Lauvås (Ap) er sikker på stortingsplass etter høsten valg, med mindre Høyre kaprer ytterligere rundt 9.000 stemmer ved valget i september.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Kan få fire på benken

Sentio gjennomførte i mai den andre av i alt fire meningsmålinger før stortingsvalget i september for Amedias aviser i Østfold.

I følge meningsmålingen, som er gjennomført ved 600 intervjuer i dagene 20. til 25. mai i år, ligger Høyre an til tre stortingsmandater.

Hvis partiet får ytterligere rundt 9.000 stemmer, kan Tone Damslet fra Sarpsborg havne inn på Høyres fjerdeplass.

Da vil i så fall Arbeiderpartiets tredjekandidat, Stein Erik Lauvås fra Marker, miste den plassen han ved mai-målingen ser ut til å kunne få på stortinget etter valget.

Meninsgmålingen fra Sentio Research i mai 2013 viser at Ap får inn Svein Roald Hansen (Fredrikstad), Irene Johansen (Moss) og Stein Erik Lauvås (Marker).

Høyre ligger an til å få inn Ingjerd Schou (Spydeberg ), Eirik Milde (Halden) og Bent Morten Wenstøb (Fredrikstad).

Frp kan få inn Ulf Leirstein og Erlend Wiborg (Moss) og Krf kan få inn Line Henriette Hjemdal ( Fredrikstad ).