Engasjerte bøssebærere og givere

Fylkesmann Helen Bjørnøy har reist rundt til alle steder i Drammen der folk har hentet bøsser. Hun er imponert og glad over det store engasjementet til bøssebærerne som har vært i aksjon søndag ettermiddag.

Imponert over egasjerte bøssebærere

Fylkesmann Helen Bjørnøy (til høyre) har vært ute og hilst på bøssebærere sammen med Anne Merete Jensen, fylkesaksjonskoordinator i Buskerud.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

Fylkesmann Helen Bjørnøy er leder av fylkesaksjonskomiteen for TV-aksjonen i Buskerud og var søndag ettermiddag og kveld rundt sammen med Anne Merete Jensen, fylkesaksjonskoordinator i Buskerud.

De besøkte alle rodelederne som sendte ut bøssebærere i de forskjellige bydelene. Bjørnøy forteller om mange glade og engasjerte folk.

– Ja, det er veldig morsomt å se stort engasjement blant dem som går med bøsse og de forteller om stor velvilje blant dem som gir.

Hun sier folk er engasjert av saken pengene skal gå til i år.

Les også: Betaler dyrt for skittent vann

TV-aksjonen NRK 2014 går til Kirkens Nødhjelp og deres arbeid med å sikre rent vann og trygge, sanitære forhold.

– Mange vil bidra fordi de er opptatt av å få vann til dem som trenger det. Og mange er veldig engasjert i saken og det er morsomt.

Tellingen pågår for fullt

Lene Vettestad, er Fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Buskerud og Vestfold. Hun forteller at tellingen av pengene samlet inn i Buskerud er i full gang, men resultatet blir ikke klart før sent i kveld eller i natt.

I fjor ble det samlet inn over 11 millioner under Tv-aksjonen i Buskerud som gikk til Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Les også: Falske bøssebærere pågrepet i Drammen