Én pågrepet etter funn av død person på øy i Oslofjorden

En person ble funnet død på Nakkholmen onsdag kveld. En person er pågrepet.

drept, nakkholmen, politi

Politifolk i arbeid ved Nakkholmen brygge torsdag morgen.

Foto: Bård Nafstad / NRK

– Vi fikk melding om en voldshendelse klokken 21.15 onsdag. Livreddende førstehjelp ble forsøkt på stedet, men fornærmede ble bekreftet død av helsepersonell, sa operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt til NRK like etter klokken 00.30 natt til torsdag.

En person er pågrepet for hendelsen.

Skjedde utendørs

Ved hjelp av en politibåt og en av brannvesenets båter ankom politiet øya sju minutter etter at de mottok den første meldingen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

En person ble onsdag kveld funnet død på Nakholmen, en av øyene rett utenfor Oslo sentrum.

En person ble onsdag kveld funnet død på Nakkholmen, en av øyene rett utenfor Oslo sentrum.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ifølge politiet har hendelsen trolig skjedd utendørs og i nærheten av fergeleiet på Nakkholmen, en av øyene rett utenfor Oslo sentrum.

Onsdag kveld og torsdag morgen er politiet på stedet og foretar kriminaltekniske undersøkelser.

– Den pågrepne er kjørt til arresten og vil bli avhørt torsdag. Politiet vil avhøre de vitnene som har vært på stedet på kriminalvakta her i Oslo, sier Aune.

– Kan du si noe om hendelsesforløpet?

– Det er litt for tidlig å si noe om hendelsesforløpet. Det kan foreløpig se ut som at det ikke er noen relasjon mellom den avdøde og den pågrepne. Vi må vente til undersøkelsene er ferdig og avhørene er gjennomført før vi kan si noe mer om saken, sier Aune.

Skal ha brukt en gjenstand

Operasjonslederen sier til NTB at det er brukt en gjenstand i utøvelsen av volden, men ønsker foreløpig ikke å gå inn på hva slags type gjenstand det dreier seg om.

Hun regner med at politiet vil få mer klarhet i hendelsesforløpet torsdag, men det er på det rene at det har vært en voldshendelse som har endt opp med et dødsfall.

Politiet vil komme med en pressemelding om saken torsdag.

Laster kart, vennligst vent...

Rutebåten stopper ved annen brygge

Det er i underkant av 200 private hytter på Nakkholmen. Det er fast fergeforbindelse til øya, som ligger rundt tre kilometer fra Rådhusplassen.

Det går rutebåt til Nakkholmen, men denne kan ikke stoppe ved den vanlige brygga. Torsdag morgen melder Ruter at båten stanser ved varebrygga for av- og påstigning inntil videre.

Laster Twitter-innhold