Hopp til innhold

En mann mistet livet i husbrann i Vestfossen

ØVRE EIKER: En mann er funnet død etter at det tok fyr i en bolig i sentrum av Vestfossen. Mannen skal ha vært alene i huset.

Brann i Vestfossen

Én person er funnet omkommet etter at en bolig tok fyr i sentrum av Vestfossen.

Foto: JOAKIM FJELDLI / @PRESSEOPS

Politiet bekrefter at én mann er funnet død etter brannen. Det er kun én person registrert i husstanden, og politiet tror ikke det skal ha vært andre i huset da brannen brøt ut.

– Så vidt vi vet var den avdøde alene i huset, forteller Rune Hunshamar, operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Området er nå sperret, opplyser Hunshamar.

– Vet dere noe om årsaken til brannen?

– Nei, vi må vente med tekniske undersøkelser til området er kjølt ned. Derfor vil åstedsundersøkelsen trolig starte over helgen, forteller operasjonsleder Hunshamar.

Pårørende varslet

Boligen ble gjennomsøkt av røykdykkere som fant én mann død. Mannen er ikke identifisert, men politiet har vært i kontakt med familien til mannen som var registrert på boligen.

– De blir nå i ivaretatt av helsevesenet, forteller Christian Gulli, operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Ikke fare for spredning

– Brannvesenet har kontroll på stedet og det er ikke fare for spredning, forteller operasjonsleder Gulli.

Politiet fikk først melding om brannen rundt klokken 07.00 fredag morgen.

Fremdeles evakuert

– Beboere i fire hus som ligger inntil boligen som brenner er evakuert. Fordi det var mye røyk i området ble også folk i nærområdet er vekt opp, forteller Gulli.

Klokken 14.15 opplyser politiet til NRK at familiene i to av nabohusene fremdeles er evakuert.

NRK oppdaterer saken

Brann i sentrum