Eldre kan få røntgen på rommet

Sykehuset Østfold har investert i et mobilt røntgenapparat.

Røntgen

Divisjonsdirektør for medisinsk service, Tore Krogstad, mener det mobile røntgen-apparatet kan spare sykehuset for mye tid og penger.

Foto: Illustrasjonsfoto:www.colourbox.no

Fra slutten av juni skal et mobilt røntgenapparat tas i bruk på sykehjem i Østfold.

Dermed slipper de eldre å reise til sykehuset for å sjekke om de for eksempel har lungebetennelse eller brukket et ben.

Sykehuset Østfold har investert 1,5 millioner kroner i røntgenmaskinen, som i første omgang skal benyttes ved sykehjem i Fredrikstad og Sarpsborg.

– I dag fraktes eldre pasienter til og fra sykehusets akuttmottak for røntgenundersøkelser, nå får vi en mye bedre løsning, sier sykehusets divisjonsdirektør for medisinsk service, Tore Krogstad.

LES OGSÅ:

Sparer tid og penger

Krogstad forteller at hele prosessen er svært enkel. Alt foregår på pasientens eget rom på sykehjemmet.

– Vi legger en plate i senga slik at vi får tatt et bilde. Bildet kommer opp på en skjerm der og da, men blir også sendt videre til røntgenlegene på Sykehuset Østfold for nærmere granskning, sier han.

Divisjonsdirektøren mener det mobile røntgen-apparatet kan spare sykehuset for mye tid og penger. Ikke minst håper Krogstad å få ned utgiftene på blant annet ambulansetransport og følgepersonell.

– Først og fremst er dette et faglig bedre tilbud. Men det er også mye å spare rent økonomisk, både for oss og for kommunene, sier han.