Ekstremt glatte veier på Østlandet

Svært glatte veier har ført til en rekke trafikkulykker på Østlandet fredag morgen og formiddag. – Veien fryser til is på sekunder, melder politiet.

Bil med smadret front foran fjellvegg

MØTTE VEGGEN: Denne bilen kjørte rett inn i en fjellvegg på glatta i Spydeberg. Ingen ble skadet i ulykken.

Foto: Freddie Larsen

Før klokka rakk å bli 10 måtte brannvesenet rykke ut på ti trafikkuhell bare i Østfold og Akershus fredag.

Vaktleder Jan Karlsen hos brannvesenet forteller at det stedvis er ekstremt glatt, og ber folk om å kjøre etter forholdene.

Spesielt hektisk var det på Romerike. Like før klokken 10 meldte politiet at de hadde fått inn meldinger om 23 trafikkuhell.

– Det beskrives som stedvis ekstremt glatt. Flere bilister har meldt at veien er våt og at den i neste sekund har fryst til is. Oppfordrer alle om å ta de med ro, og kjøre etter forholdene, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Også brannvesenet i Oslo advarer om at det stedvis er veldig glatt både på motorveier og småveier på grunn av temperaturfall. Politiet måtte rykke til tre forskjellige trafikkuhell på E6 ved Lambertseter på en gang.

Laster Twitter-innhold

Flere biler havnet på taket

Det har vært en rekke trafikkulykker i Østfold, Akershus, Vestfold, Oslo og Buskerud:

  • Seks biler var involvert i en trafikkulykke ved Bjørkelangen. To biler kjørte først i hverandre, før fire andre biler skled inn i de samme kjøretøyene eller ut i grøfta på samme sted. Tre personer er fraktet til sykehus med ukjent skadegrad.
  • En kvinne er sendt til sykehus med ambulanse for sjekk etter et trafikkuhell på fylkesvei 122 i Våler. Bilen hun kjørte havnet på taket.
  • På fylkesvei 120 i Gjerdrum satt en person fastklemt etter at en bil kolliderte med en lastebil. Det var ifølge politiet svært glatt på stedet.
  • Ved Fagerstrand på Nesodden havnet en bil på taket like før klokken 7 i dag tidlig.
  • En kvinne måtte bli sjekket av ambulansepersonell etter en ulykke på E6 ved Lambertseter i Oslo. Det var lenge store trafikale problemer på stedet.
  • I Larvik hkjørte en bil av veien og havnet på taket ved Kvelde. Ingen skal ha blitt skadet i ulykken.
  • Både i Drammen og i Hurum har biler kjørt utfor veien.

Les også: Isete veier førte til lange brudd-køer