Hopp til innhold

Drapssiktet mann i 50-årene løslates

Politiet har løslatt en mann i 50-årene som ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på en kvinne på Tøyen i Oslo. Den andre siktede fremstilles for varetektsfengsling.

Tøyen

FUNNET DØD I TRAPPEOPPGANG: Politiet satte søndag i gang drapsetterforskning etter at de ble varslet om en død person på Tøyen i Oslo.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Løslatelsen er et resultat av en totalvurdering som vår politiadvokat har gjort i kveld etter gjennomført etterforskning, sier seksjonsleder ved Seksjon for Volds- og seksuallovbrudd i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid.

Siktelsen mot mannen opprettholdes.

Grete Lien Metlid

ETTERFORSKER DRAP: Politiinspektør Grete Lien Metlid leder drapsetterforskningen.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

I tillegg til den nå løslatte mannen, er en mann i midten 60-årene siktet av politiet etter at en kvinne ble funnet død i en trappeoppgang på Tøyen søndag. Mannen i 60-årene er avhørt mandag. Han har ikke erkjent straffskyld.

– Han mener han ikke hadde noe med drapet å gjøre, sier Metlid.

Mannen i 60-årene framstilles for varetektsfengsling onsdag.

Funnet i trapp

Kvinnen i slutten av 70-årene ble funnet død i en branntrapp i en boligblokk på Tøyen søndag ettermiddag. Samme dag ble de to mennene pågrepet og siktet. Ifølge VG bodde de siktede mennene i blokken der kvinnen ble funnet, og de er begge tidligere straffedømt.

Den avdøde kvinnen obduseres onsdag. Politiet mangler en formell identifisering, men mener de vet hvem hun er. Politiet har foreløpig ikke villet si noe om dødsårsaken eller bruk av våpen.

– Det er en relasjon mellom henne og mannen som fortsatt er pågrepet. De er bekjente, sier Metlid.