Hopp til innhold

Drapssiktet italiener pågrepet i Oslo

Den 47 år gamle italieneren som var etterlyst og siktet for drap på Etterstad i Oslo lørdag, ble sent søndag kveld pågrepet i Oslo sentrum.

Gjerningsmannens forkledning etter drapet på Etterstad

BLE FUNNET I NÆRHETEN: Mannen var trolig kledd i en lys parykk og en leopardmønstret jakke i forbindelse med drapet. Dette ble funnet i terrenget ved Alnaelva.

Foto: Politiet / NRK

Pågripelsen skjedde inne og foregikk uten dramatikk, opplyser politiet. 47-åringen ble pågrepet etter tips fra publikum ved 23.30-tiden.

Den som tipset politiet dro kjensel på den etterlyste italieneren fra bildene politiet hadde sendt ut av ham søndag.

– Vi fikk inn tips, og på bakgrunn av det oppsøkte vi en adresse i Oslo sentrum, hvor siktede ble pågrepet. Pågripelsen skjedde helt stille og rolig uten dramatikk, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli til NRK.

Italieneren ble etterlyst både nasjonalt og internasjonalt etter drapet.

Funnet alvorlig skadd

Lørdag ble to menn funnet alvorlig skadd i oppgangen til boligen sin på Etterstad i Oslo. Den ene av de skadde, en 40 år gammel mann, døde senere på sykehus. Tilstanden til samboeren hans, en 35 år gammel mann blir betegnet som alvorlig, men stabil, etter først å ha vært kritisk.

Pressekonferanse om drapet på Ettertstad

GIKK UT MED BILDE: Da politiet holdt pressekonferanse søndag, gikk de ut med bilde av mannen de mente stod bak drapet og drapsforsøket.

Foto: Runar Jørstad Henriksen / NRK

– Stedet bærer preg av at de har blitt angrepet. Dette har skjedd ved bopel, etter at de to har kommet hjem fra reise, sa leder av seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid på pressekonferansen søndag.

Politiet mener den nå pågrepne italieneren sto bak drapet og drapsforsøket og har siktet ham for dette. På søndagens pressekonferanse gikk politiet også ut med navn og bilde av mannen, som skal ha vært iført kvinneklær da drapet og drapsforsøket skjedde.

Artikkelen fortsetter under bildet

Etterforskere ved Etterstad

UNDERSØKER ÅSTEDET: Politifolk leter etter spor ved åstedet.

Foto: Sindre Løkstad

Avhøres i dag

Den 47 år gamle italieneren blir avhørt mandag. Politiet vil også fortsette rundspørringene i nabolaget.

– Avhøret av siktede og den foreløpige obduksjonsrapporten blir det sentrale i dag, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB mandag morgen.

Hun sier den foreløpige obduksjonsrapporten sannsynligvis vil foreligge i løpet av dagen, men at det er for tidlig å si om politiet vil si noe om innholdet i den.

– I tillegg vil vi fortsette rundspørringen i området, for det var en del folk som ikke var hjemme søndag kveld, sier Metlid.

Den siktede vil tidligst kunne framstilles for varetektsfengsling tirsdag, dersom det blir aktuelt.