Dette frykter Huseby-aksjonistene

Aksjonsgruppa, Vern Husebyskogen mener arkitekttegningene av den planlagte ambassaden er svært misvisende. Nå har de laget en egen presentasjon.

Slik frykter aksjonsgruppa gjerdet blir

Aksjonsgruppa som kjemper mot byggingen av  den Amerikanske ambassaden, mener bygningen vil ødelegge friområder og at risikoen for terror er for dårlig utredet.

-Tegningene er svært misvisende

Leder av aksjonsgruppaVern Husebyskogen, Margrethe Geelmuyden mener det er svært misvisende at det nesten fire meter høye gjerde som skal gå rundt hele området ikke er med på tegningen.

Margrethe Geelmuyden
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

- I tillegg reagerer vi på at det ikke er noen vakter på tegningen, ingen flomlys sier Geelmuyden til NRK Østlandssendingen.  

Tror ikke folk blir lurt

Geelmuyden tror ikke folk i området lar seg lure av de idylliske tegningene.

-Folk som kjenner denne saken vet at dette er den største nedbygging av av grønt områder i Oslo siden annen verdenskrig, om de hadde malt den ambassaden rosa og satt Bambi foran tror jeg fortsatt ikke folk hadde blitt lurt, sier Geelmuyden.

Husebyaksjonistene har besluttet å anke ambassadedommen fra Oslo tingrett.

Anker til lagmannsretten

Naturvernforbundet, naboer og idrettslag gikk til sak mot Oslo kommune og Miljøverndepartementet etter at USA fikk lov til å bygge ambassade i Husebyskogen.

De tapte saken i Oslo tingrett, men har nå blitt enige om å ta saken videre til lagmannsretten.

Aksjon vern Husebyskogen har sammen med naturvernforbundet og flere andre motstandere blitt enige om at dette er en så viktig prinsipiell miljøsak at de vil prøve saken for lagmannsretten.

Oslo Tingrett mente at det ikke spilte noen rolle for bystyrets vedtak at en lovpålagt konsekvensutredning manglet.

Dette er saksøkeren uenige i.

 

Den amerikanske ambassaden
Foto: Arkitekttegning: Runar Kolnes/Spor arkitekter