Hopp til innhold

De viktigste endringene i Buskerud

NRK.no oppdaterer fortløpende de viktigste resultatene fra valget i Buskerud.

Se resultater i din kommune her: Nrk.no/valgresultat

Siste prognoser: Høyre er vinneren, Frp er taperen

Alt om Valg 2011

Drammen: Kraftig framgang for Høyre. Går opp til rekordhøye 49,7 prosent, og får rent flertall i kommunen. Den populære ordføreren Tore Opdal Hansen fortsetter.

Flesberg: Høyre får to flere representanter i kommunen og blir det klart største partiet. Venstre får en ekstra representant. Arbeiderpartiet mister to og Senterpartiet en.

Flå: Framgang for bygdelista. Tre flere representanter siden forrige lokalvalg. Fremskrittspartiet mister to representanter. Arbeiderpartiet får to nye.

Gol: Økning for Arbeiderpartiet og Høyre. Fremskrittspartiet og og Senterpartiet mister en representant hver.

Hemsedal: Høyre og Senterpartiet like store, begge med fem representanter hver i kommunestyret. Krf mister en representant til Fremskrittspartiet. Ellers likt som for fire år siden.

Hol: Framgang for Høyre og Arbeiderpartiet, begge partier med åtte representanter hver. Klarest tilbakegang for Fremskrittspartiet som mister fem representanter i kommunestyret.

Hole: Mer en halvparten av innbyggerne vil at Per Berger fortsetter som ordfører. Høyre får en oppslutning på 53,6 porsent. Venstre øker også litt, mens SV og Frp taper en representant hver i kommunestyret.

Hurum: Høyreer det største partiet med 40,8 prosent av stemmene og 12 representanter i kommunestyret. Frp taper sammen med Arbeiderpartiet, SV og Venstre.

Kongsberg: Voldsom fremgang for Venstre i Kongsberg. Stjeler velgere fra Arbeiderpartiet, SV og Fremskrittspartiet. Øystein Senum kan bli ny ordfører. Rødt mister også sin representant i kommunestyret.

Krødsherad: Arbeiderpartiet og Høyre får framgang i Krødsherad. Tverrpolitisk liste taper oppslutning, og er nå like store som Arbeiderpartiet i Krødsherad.

Lier: Høyre blir det største partiet med 20 representanter i kommunestyret. Høyres populære ordfører Ulla Nævestad gir seg i politikken, og den nye ordføreren heter Helene Justad.

Modum: Framgang for Høyre, Arbedierpartiet er allikevel det desidert største partiet i Modum. Arbeiderpartiet mister tre representant i kommunestyret, men mye tyder allikevel på at ordføreren de neste årene heter Terje Bråten.

Nedre Eiker: Arbeiderpartiet er det største partiet med 41,9 prosent av stemmene. Får 15 representanter i kommunestyret, sammen med SVs ene har de 16 representanter. Høyre og Frp og får 17 representanter. Dermed blir det KrF og Venstres representanter som avgjør hvem som skal styre i Nedre Eiker.

Nes: Størst framgang for Høyre. Øker kommunestyregruppa med tre representanter. Senterpartiet går mest ned av partiene i Nes, og mister to av sine representanter i kommunestyret. Arbeiderpartiet og Krf taper også, mens Fremskrittspartiet får inn en representant i kommunestyret.

Nore og Uvdal: Arbeiderpartiet er det største partiet med åtte representanter, og øker. Senterpartiet mister to representanter og er nå det nest største partiet. Her er det usikkert hvem som blir ordfører de fire neste årene.

Ringerike: Arbeiderpartiet og Høyre valgets vinnere. Arbeiderpartiet øker med to representanter i kommunestyret, og Høyre øker med fire. Den nye Solidaritetslista får tre representanter, mot Rødt og SVs fem representanter fra 2007.

Rollag: Arbeiderpartiet er det største partiet, men taper allikevel to representanter i kommunestyret. Senterpartiet og Krf mister en representant hver, og Høyre har den største framgangen og får fire representanter.

Røyken: Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet mister tre representanter hver. Fremskrittspartiet har allikevel den største nedgangen, og blir halvert i kommunestyret. Høyre størst med 13 av 27 representanter.

Sigdal: Senterpartiet er klart det største partiet i Sigdal. Mye tyder på at sittende ordfører Kari Ask kan forsette som ordfører. Senterpartiet får 41,5 prosent av stemmene i Sigdal. Høyre har den største framgangen og dobler antallet representanter fra to til fire.

Øvre Eiker: I motsetning til mange andre kommuner går Høyre noe ned. De er allikevel det største partiet i Øvre Eiker tett fulgt av Arbeiderpartiet. Størst nedgang har Fremskrittspartiet.

Ål: Venstres populære ordfører Thorleif Dalseide gir seg i politikken, og det gir også utslag på valget. Venstre er den største taperen i valget så langt, og mister tre representanter i kommunestyret. Arbeiderpartiet går fram med 5,3 prosent og får to ekstra representanter i kommunestyret.