Brev opprører naboer

Flere av beboerne i Borgen-området har mottatt et brev som påstår at ofrene i overgrepssaken i Asker lyver. Politiet reagerer sterkt.

Overgrep i Asker

Overgrepet skjedde fredag i et skogholt vis a vis Huldreveien

Foto: Andrea Kluge / NRK

I en pressemelding fra politiet i Asker og Bærum kommer det frem at flere av beboerne i området der to femåringer ble utsatt for grove seksuelle overgrep har fått brev som påstår at jentene lyver.

Nina Bjørlo

Kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt.

Foto: NRK

– Flere av beboerne er allerede sterkt berørt av saken, og vi tar sterkt avstand til det, forteller kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Nina Karstensen Bjørlo.

Den siktede mannen i 40-årene ble pågrepet 8. august. Nå vil de undersøke saken nærmere.

– Det er klart at i dette området, hvor det bor så mange små barn, og foreldrene allerede veldig veldig oppskaket, så må vi ta hånd om dette, forteller hun.

Adressert til bistandsadvokaten

De har ingen mistenkte i saken, og vil at alle som får disse brevene skal levere dem inn til politiet.

– Brevet er adressert fra bistandsadvokaten, men han har ikke noe med dette brevet å gjøre i det hele tatt, forteller Bjørlo.

På torsdag har bistandsadvokaten fått ti henvendelser om brevet.

– Jeg har fått opplysninger om brevet der mitt navn fremkommer. Beboere spør også om brevet er fra meg, noe det selvfølgelig ikke er. Det er ikke sendt ut fra noen offisiell kilde, sier bistandsadvokat Terje Korneliussen til Budstikka.

– Ikke helt frisk person

I lokalavisa er også brevet avbildet, og der står det blant annet:

«Når skal folk, og da særlig nettopp politiet!, omsider forstå, lære, skjønne og vite, at nettopp småjenter er de allerverste løgnerne?, og, at nettopp de liker fantasihistorier, skrekkhistorier, dikter og fantaserer så det gyver efter?, og særlig nu, som det er blitt helt både lovlig og vanlig at alle jenter bare kan komme med en slik historie, og altså regelrette løgnhistorier!, om at "de" er "blitt voldtatt"!, .... »

Mannens forsvarer, Cecilie Nakstad, forteller også at brevet ikke har noe med hennes klient å gjøre.

– Dette høres ut som å være fra en ikke helt frisk person. Brevene har ingenting å gjøre med min klient, sier Nakstad.