– Det er dyre skuespillere, men de gjør alltid som vi sier

Anonymt og langt fra folk, på et lager i Indre Østfold, finner du en Norsk kulturskatt. De legendariske filmheltene fra Kjell Aukrusts univers er snart tilbake i en helaftens dukkefilm. SE VIDEO!

Flåklypa 2

Solan Gundersen er klar for en ny spillefilm.

Foto: Tomas Berger / NRK

Ludvig er skadet

Ludvig er skadet.

Foto: Tomas Berget / NRK

Det er 37 år siden Flåklypa Grand Prix ble en del av den norske folkesjelen. Du husker garantert Ludvig, Solan og Reodor Felgen.

Nå ligger skuespillerne og hviler i plastesker mellom slagene og gjør lader opp til det som kan bli en ny norsk filmsuksess.

– Akkurat nå har Ludvig fått en skade i foten, men han blir reparert, bedyrer filmregissør Rasmus Sivertsen mens han viser frem en Ludvig som mangler en fot.

SE VIDEO: Bli med på innspilling av «Jul i Flåklypa»

De legendariske filmheltene fra Kjell Aukrusts univers er snart tilbake i en helaftens dukkefilm. Det er 37 år siden Flåklypa Grand prix ble en del av den norske folkesjelen. Vi har vært på filmsettet i Askim:

Ludvig, Solan og Reodor er klare for nye eventyr – 37 år siden forrige gang.

Budsjett på 25 millioner kroner

Jul i Flåklypa

100.000 kroner er prislappen på Reodor. Men skuespilleren gjør i alle fall nøyaktig som instruktørene sier ...

Foto: Tomas Berger / NRK

Den nye filmen fra Flåklypa er lagt til julehøytiden, det er en klassisk dukkefilm der enkeltbilder blir satt sammen for å skape bevegelser.

– Man tuller ikke med dette. Alle som jobber på denne produksjonen er klar over det og synes det er utrolig gøy og spennende å jobbe med, forteller produsent Cornelia Boyesen.

I løpet av en god dag blir det produsert 25 sekunder ferdig film.

«Jul i Flåklypa» heter filmen og den har premiere november neste år. Budsjettet er på 25 millioner kroner. Og en del av pengene går til dukkemakerne ...

– Dukkene koster 100.000 kroner. Det er dyre skuespillere, men de gjør alltid som vi sier, ler Boyesen.

LES OGSÅ:

Tidenes mest sette norske film

Flåklypa Grand Prix er den mest sette norske filmen gjennom tidene. Ifølge Wikipedia er det antatt at det har blitt solgt rundt fem millioner kinobilletter.

Den har også blitt en juletradisjon på NRK 1 og TV 2, der den nå sendes hvert år på henholdsvis julaften og 1. juledag.

Filmen handler om et billøp i den oppdiktede bygda Flåklypa.

Kjell Aukrust og Ivo Caprino var hovedmennene bak filmen, og de prøvde først å lage en TV-serie med sketsjer og småhistorier fra Flåklypa. I 1971, etter ett og et halvt år med jobbing, ble serien vist for sjefene i NRK, som mente at serien ikke holdt mål, og den ble derfor aldri vist på TV.

Ivo Caprino bet i seg sitt største nederlag som filmskaper, og fire år etter kom altså spillefilmen, som er Norges desidert mest sette gjennom tidene.

Den er basert på forfatteren Kjell Aukrusts humoristiske persongalleri som ble skapt i avisspalten «Våre Duster» i Mannskapsavisa på 1950- og 1960-tallet.

Filmen ble produsert og regissert av Ivo Caprino

Flåklypa

Hvem kan glemme denne filmen?

Foto: NRK