Hopp til innhold

Blar opp for å unngå rettssak

Revisorfirmaet PricewaterhouseCoopers betaler 15 millioner kroner etter vannverksskandalen på Romerike for å unngå at saken havner i retten.

Nedre Romerike vannverk

Nedre Romerike vannverk.

Foto: NRK

For å unngå en ressurskrevende og kostbar rettssak har de inngått en forliksavtale med Nedre Romerike Vannverk og Sentralrenseanlegget RA-2.

Oppgjort og avgjort

Tidligere vannverksdirektør Ivar T. Henriksen

Tidligere vannverksdirektør Ivar T. Henriksen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Styrene i selskapene har akseptert avtalen som innebærer at alle krav mot Revisor anses om endelig opp- og avgjort, heter det i en pressemelding fra selskapene.

PricewaterhouseCoopers var selskapenes revisor, og vann- og avløpsselskapene vurderte en erstatningssak mot bedriften etter den store korrupsjonssaken der Henriksen, hans sønn og to underleverandører i februar i fjor til sammen ble dømt til å betale 63 millioner kroner i erstatning.

Henriksen ble dømt til åtte års fengsel. Dommen er anket, og ytterligere erstatningskrav er varslet.

LES: Alt om vannverksskandalen på Romerike

Revisoren erkjenner ikke ansvar

Om forliket fredag sier styreleder Per Sandvik i Nedre Romerike Vannverk at det viktigste var å unngå en svært dyr rettssak. Han karakteriserer forliket som greit.

- Jeg kan ikke si noe om forhandlingene, men vi har jo akseptert forliket, så det ligger jo i det at begge parter er fornøyd med det, eller like misfornøyd, for å si det sånn, sier Sandvik til NTB.

Forliksavtalen innebærer ikke at revisoren erkjenner ansvar.

Revisoren leverte tilbake sin godkjenning som revisor rett etter at vannverkskandalen ble kjent, på tross av at firmaet han jobbet for mente han hadde gjort en god jobb.

LES OGSÅ: Slipper tiltale i korrupsjonssak