Hopp til innhold

– Et sted i livet blir tungrockere til gamle tanter

Egil Hegerberg i Oslo-bandet Black Debbath sammenligner rockelegendene Alice Cooper og Ozzy Osbourne med reker og gamle tanter.

Black Debbath

Egil Hegerberg og bandet Black Debbath skal spille på neste års Tons of Rock – for tredje året på rad.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

– Tons of Rock har fått tak i noen virkelig kroneksempler på rockens gamle tanter, sier Egil Hegerberg, som sammen med Black Debbath er klar for sitt tredje år på rockefestivalen i Halden neste sommer.

Festivalen har allerede annonsert at navn som Alice Cooper, Black Sabbath og Megadeth står på plakaten neste år.

– Men man må regne med at vi er hovedtrekkplasteret, ettersom vi vel er det eneste bandet som har vært med hvert eneste år

Black Sabbath

Black Sabbath avslutter karrieren med en konsert på Fredriksten festning i Halden.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

– Ei gammel røy i front

Hegerberg sier at festivalen har gått for et bestemt tema neste år; nemlig rockens gamle tanter. Et fenomen han beskriver som «Jan Eggums syndrom».

– Tungrockere, i likhet med reka, gjennomgår en kjønnsforandring i løpet av livet. De begynner som unge spreke menn, men et eller annet sted blir de til gamle tanter. Det er et fenomen vi kjenner også fra visesangmiljøet – det har vært kjent under navnet Jan Eggums syndrom. Jahn Teigen er et annet kjent eksempel på en av rockens gamle tanter her hjemme, forteller han.

– De begynte på samme tematikken med Twisted Sister, som jo har ei gammel røy av ei kjerring i fronten, denne sommeren. Det er nok et gjengs fenomen at tungrock har blitt de gamle tantenes eldreopprør, sier han.

Harselerer med Cooper og Ozzy i filmklipp

Sammen med vokalist Lars Lønning og Aslag Guttormsgaard har Hegerberg også laget en video der de, i tillegg til å annonsere at de selv skal spille på festivalen, blant annet harselerer med «den kvinnelige skøyteløperen Alice Kupper'n».

De gir også et velment spark til de gamle rockerne i britiske Black Sabbath.

Se videoen her:

– De har fått tak i Alice Cooper, denne gamle dama som har et fantastisk rockeshow, til tross for at hun er noen og nitti år. Allerede på torsdag har de en gjeng med eldre damer fra Birmingham som er ute på sin aller siste turné. Det går virkelig på siste verset for dem. Men det som er gøy, er at de skal spille coverlåter av Black Debbath på engelsk. Det er veldig ærerikt for oss, utdyper han.

Alice Cooper

Egil Hegerberg beskriver rockeren Alice Cooper som «ei gammel dame på noen og nitti».

Foto: PETER KLAUNZER / AP

Hva kan folk i Halden forvente av dere i Black Debbath?

– En salig blanding av fet tungrock, samfunnsengasjement og masse tullball. Vi begynner å surre litt selv, så det lurer seg inn en del fjas og det må vi bare beklage. Så skal man ikke se bort fra at vi etter konserten kommer til å kreve en stor mengde te og småkaker.