Ber om frifinnelse

Forsvarerne til guttene som er tiltalt for flere voldtekter og barnehagebranner, mener de må frifinnes for voldtektene.

Rettsak barnehagebranner i Drammen tingrett
Foto: Camilla Wernersen / NRK

I dag la forsvarerne i barnehagebrannsaken frem sine argumenter i Drammen tingrett.

Til sammen er de fem ungdommene tiltalt for å stå bak fire barnehagebranner, ett brannforsøk, tre voldtekter og brannen på Ekenbygget i Åmot natt til 11. juni i fjor.

Fire av de fem har i retten erkjent straffskyld for barnehagebrannene, men ingen har erkjent straffskyld for voldtektene eller ildspåsettelse av Ekenbygget.

Les også: Sa seg skyldig i barnehagebranner

Krever erstatning

To av guttene er tiltalt for å ha voldtatt to jenter. Forsvarerne til 17- og 18-åringen mener guttene ikke kan dømmes for voldtektene.

- Jeg tror ikke disse voldtektene har funnet sted, sier Are Aulien som forsvarer 17-åringen.

Knut Austad som forsvarer 18-åringen, sier hans klient hevder at samleiene skjedde frivillig.

Elisabeth Hagen er bistandsadvokat for en av jentene. Hun mener det finnes nok bevis for at samleiene ikke var frivillige. Hagen sa i retten i dag at de vil kreve en erstatning på 100.000 kroner fra hver av guttene.

Les: Møtte ikke i retten

Inntil fem års fengsel

Lørdag la aktor Svein Vale frem sin påstand om straff. Vale vil at de fem ungdommene skal straffes med inntil fem års fengsel.

17-åringen som innrømmer å ha vært med å tenne på Austadgata førskole vil aktor dømme til 350 timer samfunnstjeneste. De fire andre vil han dømme til mellom 3 og 5 års fengsel. Aktor vil straffe 17-åringen som skal ha vært med på alle barnehagebrannene og som er tiltalt for å ha tent på Ekenbygget i Åmot, hardest av de fem.

Dommen i saken er ventet førstkommende onsdag.