Avdøde ville forlate samboeren

Rett før Camilla Samira Olsen ble funnet drept i sitt hjem, skal hun ha sagt til den nå drapstiltalte samboeren at hun ville forlate ham.

Kolbotn-drapet

KOLBOTN: 32-åringen skal ha sagt til sin samboer at hun ville forlate ham rett før hun ble drept 31. juli 2010.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

32 år gamle Camilla Samira Olsen ble funnet knivstukket og drept i sitt hjem på Kolbotn i Akershus 31. juli 2010. Det var hennes mor som fant henne på kjøkkengulvet, og samboeren ble kort tid etter siktet for drapet.

37-åringen nekter for å ha drept henne, men sa i tingretten i dag at han ikke husker noe fra drapsdagen, annet enn at han og sønnen dro på tur.

– Ringte «ekstremt» mange ganger

I Follo tingrett i dag tegnet mora og sjefen til avdøde et bilde av tiltalte som kontrollerende, reservert og egoistisk.

Arbeidsgiveren fortalte at samboeren ringte «ekstremt» mange ganger mens Camilla var på jobb.

– Dette forverret seg utover, spesielt den siste uka, fortalte arbeidsgiveren.

Ifølge mora bestemte tiltalte det meste i forholdet:

– Jeg følte at han ikke hadde empati for andre, kun gjorde det han selv ville uten å tenke på andres følelser.

Fortalte at hun ville forlate ham

Både den nærmeste sjefen og mora fortalte i retten at 32-åringen endelig hadde bestemt seg for å forlate sin samboer, og var åpen om det, også overfor sin samboer de siste dagene før drapet fant sted.

(Saken fortsetter under bildet)

Rettsakkyndige

UENIGE: Sakkyndig Synne Sørheim, mener tiltalte var psykotisk under drapet, mens hennes kollega, Pål Abrahamsen, mener 37-åringen kan straffes.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

– Til det svarte han: «Det skjer ikke, vi har barn hus og lån sammen. Du skal ikke flytte», forteller mora.

Selv om både mora og kollegene var veldig bekymra for Camilla, var hun selv ikke redd for at det skulle hende henne noe.

Avgjørende spørsmål

Ifølge tiltalten som er tatt ut av statsadvokaten, skal den tiltalte ha vært psykotisk da han drepte sin samboer.

Spørsmålet blir avgjørende i forhold til om 37-åringen eventuelt kan dømmes til fengselsstraff eller tvunget psykisk helsevern.

Retten har innhentet to spesialister i psykiatri for å vurdere om tiltalte er strafferettslig tilregnelig. De to har kommet til to ulike konklusjoner.

Pål Abrahamsen har på bakgrunn av samtaler med 37-åringen kommet fram til at samboeren ikke var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Synne Sørheim, som også er sakkyndig i rettssaken som skal føres mot Anders Behring Breivik, er av motsatt oppfatning.

– Uvanlig

Tiltalte har tidligere nektet å la seg undersøke av Sørheim, men spesialisten i psykiatri har på bakgrunn av annen dokumentasjon kommet fram til at 37-åringen skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.

– Jeg har ikke endret min konklusjon, sier Sørheim, etter å ha observert og stilt tiltalte spørsmål under rettsforhandlinga i dag.

Hun sier hun aldri har vært sakkyndig i en rettssak der spesialistene i psykiatri havner på motstridende konklusjon, slik som i denne saken.

– Det er uvanlig, og gjør behandlinga av saken mye vanskeligere for retten, sier hun til NRK.no.