– Jeg tror hun fortsatt er i live

Den drapstiltalte sier han ikke husker noe fra dagen samboeren Camilla Samira Olsen ble drept, men nekter for å ha drept henne. Han hevder at den drepte fortsatt er i live.

Camilla Samira Olsen ble funnet drept på Kolbotn

KNIVDREPT: Camilla Samira Olsen ble funnet knivdrept i sin egen bolig på Kolbotn i i juli 2010.

Foto: Lien, Kyrre/Scanpix/Privat

Tiltalte stirret stivt framfor seg da statsadvokaten leste opp drapstiltalen mot ham i Follo tingrett i dag.

Aktoratet mener 37-åringen var psykotisk da han skal ha holdt sin tidligere samboer Camilla Samira Olsen rundt halsen, mens han skal ha stukket henne minst 21 ganger på overkroppen og i armen med en kjøkkenkniv.

Hun døde kort tid etter av knivstikkene.

I tingretten i dag erkjente tiltalte seg ikke skyldig i drapet.

– Husker ingenting

Kristian Nicolaisen

- Husker ikke: Aktor, Kristian Nicolaisen, spresset tiltalte hardt på at han sier han ikke husker noe fra selve drapsdagen, samtidig som han nekter å ha drept sin samboer.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Ifølge den drapstiltalte er hans «personlige tanke» at den tidligere samboeren ikke er død, men trolig befinner seg i utlandet.

– Jeg tror hun er i live og lever i beste velgående, sa han da han forklarte seg i retten i dag.

På spørsmål fra aktor svarte 37-åringen at han ikke husket noe fra den skjebnesvangre dagen, annet at han hadde avtalt med sin samboer at han skulle ta seg en tur med deres felles barn fordi han hadde fri.

– Det var en helt vanlig fredag. Camilla hadde snakket om at jeg burde ta meg en tur, enten på hytta eller til utlandet, svarte den tiltale.

Han husket ikke om han hadde hatt noen kontakt med samboeren drapsdagen, men vedgikk at hun ikke hadde vinket ham og sønnen avsted på drapsdagen.

Nektet for vold eller trusler

37-åringen fortalte i retten i dag at han tidligere har slitt med psykiske problemer som gjorde ham redd uten åpenbar grunn, og at han hørte stemmer i hodet. Han hadde derfor tidligere blitt innlagt for psykiatrisk behandling i 2008.

– Dette blusset opp igjen våren 2010, sa tiltalte, som mente at han stadig ble forstyrret av stemmer, og forandret oppførsel.

Tiltalte mente for øvrig i retten i dag at han og Camilla hadde et godt forhold, og at han ikke var redd for at hans tilstand skulle gå utover samboeren eller sønnen.

(Saken fortsetter under bildet)

Synne Sørheim og Pål Abrahamsen

UENIGE: Psykiaterne Synne Sørheim og Pål Abrahamsen er oppnevnt av retten for å avgjøre om tiltalte er strafferettsling tilregnelig eller ikke. De har kommet til ulik konklusjon.

Foto: Camilla H. Wernersen / NRK

– Forholdet gikk opp og ned som i alle andre forhold, men i hovedsak hadde vi et bra forhold, sa han.

37-åringen nektet for at han noen gang hadde vært voldelig mot samboeren eller hadde truet henne, selv om hun ved en anledning hadde oppsøkt krisesenter.

– Det mente jeg var overdrevet, og kun fordi barnevernet sa hun skulle gjøre det, sa han.

DNA-spor knytter ham til drapet

Det var Camillas mor som først oppdaget dattera liggende på kjøkkengulvet i parets bolig på Oppegård. Da hun gjennom vinduet så alt blodet og dattera liggende livløs på gulvet, skjønte hun raskt at noe var galt, og kontaktet politiet.

Politiet siktet raskt samboeren for drapet, og etterlyste ham internasjonalt. Han ble senere pågrepet i Polen med parets dengang ett år gamle sønn.

– Det er ikke særlig tvil om at drapet er utført av tiltalte, sa statsadvokat Kristian Nicolaisen, og sier dette underbygges av tiltaltes DNA, blodspor og andre tekniske funn på åstedet.

Psykotisk i gjerningsøyeblikket?

Statsadvokaten ønsker at 37-åringen skal dømmes til tvunget psykisk helsevern for drapet.

To rettsakkyndige er oppnevnt for å vurdere om tiltalte er strafferettslig tilregnelig eller ikke, og om han dermed kan dømmes til fengsel eller ikke.

Rettpsykiaterne har foreløpig havnet på vidt forskjellige konklusjoner i spørsmålet om tiltalte var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Pål Abrahamsen har konkludert med at tiltalte kan straffes, og at han ikke var psykotisk i gjerningsøyeblikket, basert på samtaler med tiltalte.

Spesialist i psykiatri Synne Sørheim har kommet til konklusjonen at 37-åringen var psykotisk i gjerningsøyeblikket, men har kun basert sine undersøkelser på dokumenter i saken fordi tiltalte ikke ønsket å snakke med henne.

De er begge pålagt å observere tiltalte under hovedforhandlinga.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger