Åpner asylmottak i Moss

Utlendingsdirektoratet har besluttet å åpne et asylmottak for 120 asylanter i Moss kommune. Ordfører Paul-Erik Krogsvold er positiv.

ordfører i Moss Paul Erik Krogsvold
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK

Det var under åpningen av Det kulturelle Mangfoldsåret i Moss søndag formiddag, at ordfører Paul-Erik Krogsvold avslørte nyheten, skriver moss-avis.no.

I leiligheter

Det er snakk om et såkalt desentralisert asylmottak, hvor asylantene bosettes i vanlige leiligheter rundt omkring i byen.

Etter planen skal mottaket åpne 1. september i år.

– Desentralisert mottak betyr at de som er innvilget asyl skal bosettes i vanlige leiligheter rundt i hele kommunen. Det er Fossnes, som drev asylmottaket for mindreårige på Vårli, som skal drifte asylmottaket, sier Krogsvold til Moss Avis.

- Positivt

Ordføreren regner med at det blir mennesker fra Irak, Somalia, andre deler av Afrika og tidligere østblokkland som skal bosettes i Moss. Krogsvold er positiv til mottaket, og understreker at det er viktig at Moss tar ansvar.

– Dette er en sak vi ikke har beslutningsmyndighet over, men jeg synes det er positivt at vi skal ta et ansvar for mennesker som har lidd nok. Alle norske kommuner burde ta et slikt ansvar. I tillegg tilfører mennesker fra nye kulturer samfunnet vårt veldig mye fint, sier Krogsvold til Moss Avis.