Annsofi med Rybak-sang i MGP

Sarpsborg-jenta Annsofi Pettersen (18) fremfører en sang skrevet av MGP-suksess Alexander Rybak. Men «spellemann-stilen» holder hun seg unna.

Annsofi Pettersen

Annsofi Pettersen fra Sarpsborg skal delta i delfinalen i MGP denne helgen.

Foto: Nina Marie Askim / NRK

Lørdag går den andre delfinalen i Melodi Grand Prix av stabelen, denne gangen i Florø. I dag ble de syv delfinalistene presentert, blant dem 18 år gamle Annsofi Pettersen fra Sarpsborg.

Annsofi Pettersen

Annsofi Pettersen er opptatt av å være seg selv når hun står på scenen førstkommende lørdag.

Foto: Nina Marie Askim / NRK

Annsofi skal i ilden med låta «I`m with you» skrevet av MGP-vinner Alexander Rybak. Han gjorde braksuksess med låta «Fairytale» i finalen i 2009.

– Sangen handler om savn. Det er nok et tema alle kan relatere til på en eller annen måte. Jeg har lagt min egen tolkning i både tekst og melodi. Det håper jeg skinner gjennom, forteller hun til NRK.no.

Annsofi forteller at fremførelsen kommer til å bli en nedstrippet affære. Ingen glitter og stas, ingen dansere å gjemme seg bak.

– Det føles velig personlig og nakent. Bare meg og sangen, som er sår og håpefull og varierer mellom mange ulike sinnsstemninger, forteller hun.

Føler ikke forventningspress

Annsofi er klar på at hun ikke er redd for å havne i skyggen av Rybak, selv om mange har store forventninger til hans «MGP-comeback».

Ikke har hun følt noe forventningspress heller.

– Det er lett å tenke at Alexander sitter med en fasit for hvordan ting skal gjøres i MGP. Men man må være seg selv og ikke en kopi av andre. Han har hele tiden vært tydelig på at det er jeg som stiller i år, og ikke han, sier Annsofi.

Hun sier samarbeidet har vært veldig positivt. At Rybak er flink til å gi råd og har hjulpet henne med å utvikle talentet sitt.

– Men jeg svever ikke på en Alexander Rybak-sky, understreker hun.

(Teksten fortsetter under videoen)

– Ingen søt musikk privat

Aleksander Rybak og Annsofi har laget søt musikk sammen før. De synger duetten «Baby, it`s cold outside» som er med på Rybaks juleplate.

Rybak er kjent for å være populær blant jentene. Et kjapt søk på navnet og du finner overskrifter som «fikk tusenvis av elleville russejenter til å juble».

Annsofi avviser imidlertid at hun har merket noe spesielt til det.

– Han er kanskje kjent for å være en flørtepus. Men vi har utviklet en gjensidig respekt i jobbsammenheng og et godt vennskap privat. Vi klaffer veldig godt profesjonelt, smiler hun.

Håper alt klaffer

Annsofi er vant til å stå på scenen og fremføre for et stort publikum. I 2010 kom

Mimi Blix fra Askim

Askim-jenta Mimi Blix deltok i første delfinale i MGP forrige helg, men kom ikke videre.

Foto: Katrine Opdahl/NRK

hun på tredjeplass i X-faktor og vant Det store korslaget sammen med Åge Sten Nilsens kor «Team Åge».

Når det gjelder forventninger til kvelden håper hun selvfølgelig å hanke inn masse poeng og gå videre til neste runde.

– Men først og fremst håper jeg at alt klaffer. At det er god stemning og at jeg føler at jeg ikke kunne gjort det bedre når jeg er ferdig, sier hun.