Aktor ber om 20 års fengsel for drap på toåring

Aktor ber om 20 års fengsel for mannen som er tiltalt for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud i 2014, melder Aftenposten.

Politi og krimteknikere Ellingsrud

UNDERSØKELSER PÅ ÅSTEDET: Kriminalteknikere sikrer spor på Ellingsrud etter at en to år gammel jente ble drept her i mai 2014. Forut for drapet var det en slåsskamp mellom flere familiemedlemmer.

Foto: Joakim Reigstad/NRK

Den 37 år gamle afghanske mannen er tiltalt for å ha knivdrept datteren i mai for to år siden.

I tillegg til drapstiltalen er han også tiltalt for grov mishandling av samboeren. Han er også tiltalt for drapsforsøk på tre medlemmer av svigerfamilien sin samme dag, nærmere bestemt samboerens bror, mor og fetter.

Aftenposten skriver at statsadvokat Andreas Schei bygger påstanden på at drapet isolert sett ville kvalifisert til 15-16 års fengsel, at de tre drapsforsøkene han er tiltalt for kvalifiserer til fem års fengsel og at mishandlingen av samboeren foran øynene på den lille datteren ville kvalifisert til 5-12 måneders fengsel.

Erkjenner ikke straffskyld

37-åringen erkjenner ikke straffskyld for å ha drept datteren, og i retten har han tidligere forklart han at han ikke husker klart hva som skjedde under slagsmålet ute.

Mannen har også forklart at samboeren kan ha blitt skadet vet et uhell under basketaket da hun forsøkte å gå imellom for å stanse slåsskampen.

Da saken startet nektet han også straffskyld for drapsforsøk på tre medlemmer av svigerfamilien.

37-åringen er opprinnelig afghaner og hadde fått avslag på asyl i Norge. Han hadde fått et utvisningsvedtak med frist for å komme seg ut av landet i februar året før hendelsen.

Blomster Ellingsrud

LA NED BLOMSTER: Dagen etter drapet lå det kosedyr, blomster og hilsener foran hjemmet til den drepte jenta.

Foto: Iram Ansari / NRK