«Opprykkshår» hjelper fattige

Mjøndalen-trener Vegard Hansen klippet sin lange lokker i seiersrus etter opprykket til eliteserien. Nå skal hårtufsene bidra til å gi mat til 275 trengende i Drammen.

Fikk "opprykksveis"

Mjøndalens trener Vegard Hansen klippet håret, som et synlig bevis på opprykket til eliteserien.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Mif-treneren holdt ord da seieren over Brann var et faktum. De lange lokkene skulle vekk, som et resultat av et veddemål. Halve presse-Norge var til stede da Hansen klippet av seg signatursveisen i forrige uke.

Håret ble auksjonert bort, og en ivrig tilhenger sikret seg de grå hårtufsene for den nette sum av 11.000 kroner. I dag ble beløpet overrakt Kirkens Bymisjon i Drammen.

Fikk gavesjekk på 11.000 kroner

Mif-trener Vegard Hansen overrakte gavesjekken på 11.000 kroner til Jon-Ivar Windstad i Kirkens Bymisjon

Foto: Jan-Erik Wilthil

–Dette betyr veldig mye for mange. Vi har veldig mye å gjøre før jul. 11.000 kroner gir middag til 275 mennesker, sier daglig leder Jon-Ivar Windstad ved Kirkens Bymisjon i Drammen.

I glass og ramme

Kjøperen vil være anonym. Nå skal de historiske lokkene bak glass og ramme i klubblokalene.

– At noen er villige til å gi 11.000 for den grå luggen, er helt fantastisk. Jeg har hørt at håret skal rammes inn, og henge på VIP-avdelingen på Mjøndalen stadion, forteller Vegard Hansen.

– Hva synes du om å få sveisen din bak glass og ramme?

– Hvis det er det kjøperen vil, og han er villig til å betale så mye for det – er det helt greit for meg, smiler Mif-treneren.

Les også: Fikk kake fra erkerivalen

Gratis draktreklame

Kirkens Bymisjon har samarbeidet med Mjøndalen i en årrekke. Det forandres ikke selv om klubben har tatt steget opp i eliteserien.

– Vi håper å kunne fortsette samarbeidet i flere år. Vi skal ha Kirkens Bymisjon på draktene våre også i eliteserien, fastslår Hansen.

Det får frem smilet hos Winstad i bymisjonen.

– Jeg har vært veldig stolt over å ha navnet på draktene, og jeg tror ingen i Kirkens Bymisjon blir mindre stolte nå som Mjøndalen er i eliteserien, sier Winstad.

Bymisjonen betaler ikke en krone for navneplasseringen. I stedet får svakerestilte lov til å bidra under kamparrangement på stadion.

– Mjøndalen har en sosial profil, som vi kjenner oss veldig igjen i. De som vi sender opp, tas godt imot og blir raskt en del av et fellesskap, sier Windstad.

Se video av hårklippen:

Mjøndalens trener måtte klippe håret, etter opprykket til eliteserien.