«Granater» var bildeler til en eldre Citroën

Mannskaper fra lensmannskontoret på Hvaler måtte ta hånd to esker med ammunisjon og det de trodde var to granater, på Sandbakken gjenvinningsstasjon på Kirkeøy tirsdag ettermiddag.

Granater innlevert på Hvaler

Disse to grønne gjenstandene var ikke granater, som politiet først mistenkte tirsdag ettermiddag.

Foto: Hvaler lensmannkontor

Lensmannens folk tok hånd om tingene uten at det var noe dramatikk og uten noen evakuering.

– Granatene var merket «CS». Alt tyder på at det er gassgranater. Vi valgte å ta hånd om dem selv, fortalte politibetjent Kristian Fjeldstad ved Hvaler lensmannskontor til NRK onsdag formiddag.

Men det var slettes ikke sprengstoff i de to runde gjenstandene som ble funnet. Det viste seg nemlig å være trykkakkumulatorene til en eldre modell Citroën.

Årsaken til at politiet ønsket å ta en nærmere kikk på gjenstandene, var at de så «suspekte» ut.

– Fordel å levere til politiet

Det er ikke klart hvem det er som har levert inn tingene til gjenvinningsstasjonen. Når det gjelder ammunisjonen, kaliber 7.62, tror Fjeldstad at det har en fortid fra Forsvaret.

«Granatene» og ammunisjonen ble i første omgang brakt til lensmannskontoret og sikret der.

Fjeldstad ber publikum som måtte komme over slike ting i forbindelse med rydding av dødsbo eller i annen sammenheng levere det rett til politiet.

– Vi tar imot våpen og ammunisjon. Det er en stor fordel om det leveres rett til oss, da er det mulighet for at vi kan få informasjon om hva slags våpen det er snakk om, sier Fjeldstad.