– Spillerne våre blir mobbet og hetset

FFK-treneren mener noen bør ta en titt på de sosiale foraene rundt klubben, etter at spillere har blitt mobbet etter en svak seriestart.

Håkon Wibe-Lund

Heller ikke denne gangen kunne FFK-trener Håkon Wibe-Lund juble for seier.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter fem serierunder står FFK fortsatt uten seier i årets førstedivisjon. Det er det mange i byen som ikke er fornøyde med, noe spillergruppa har fått merke den siste tiden. Trener Håkon Wibe-Lund er mektig lei av at spillerne hans mobbes på sosiale medier.

– Vi har vært veldig preget av det som har skjedd rundt oss den siste tiden. Spillerne mobbes og hetses, og det stjeler energi. Jeg er stolt av at gutta klarer å mobilisere såpass til denne kampen, selv om prestasjonen ikke er noe å skryte av i dag heller.

Hva slags mobbing er det du sikter til?

– På sosiale medier blir spillerne tagget og hengt ut i forhold til både det ene og det andre. Det er et stort samfunnsproblem generelt, og noen bør ta en titt på foraene rundt FFK nå.

– Et spøkelse preger klubben

Han erkjenner at lagets prestasjoner ikke har vært gode nok i sesongstarten, men han skulle ønske byen kunne bygge laget opp istedenfor å bryte det ned.

– De som har stilt opp på kampene våre har vist enorm kjærlighet til klubben, og det gjør meg rørt. Men det er på tide å snakke om et stort spøkelse som har preget denne klubben i alt for lang tid, sier Wibe-Lund til nrk.no.

FFK-supportere

Det er mange som mener mye om FFK. Men av og til kan engasjementet ta en litt destruktiv retning, synes Wibe-Lund.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Mot Åsane i kveld kom bortelaget best i gang, da Martin Ueland headet gjestene i ledelsen etter ti minutter. FFK slo tilbake etter pause, da Amin Nazari pirket ballen i nettet etter 51 minutter.

Flere mål ble det ikke, og dermed poengdeling på Fredrikstad Stadion.

Åsane, som både har overrasket og imponert de aller fleste i sesongåpningen, står dermed med 11 poeng etter fem serierunder. Det holder til ledelse foran Follo, som har dårligere målforskjell.

Verre er det med FFK, som ligger på nedrykk med fire poeng og -2 i målforskjell.