– Mest brannsikre ishallen i landet

Etter å ha vært stengt på grunn av dårlig brannsikkerhet i flere måneder, ble Halden Ishall gjenåpnet lørdag.

Jan Wiig, styreleder Halden Ishall

Jan Wiig, styreleder Halden Ishall.

Foto: Patrik Eian Fjeldstad / NRK

Halden ishall ble stengt i september i fjor fordi den ikke var i brannteknisk forsvarlig stand, noe som blant annet bidro til at ishockeyklubben Comet måtte avvikles .

Ishallen har vært sårt savnet av mange, blant annet gikk Comet Hockey Halden og Halden Curling Club før jul sammen om et opprop for å ta i bruk hallen igjen .

Lørdag var det offisiell åpning av den «nye» ishallen og rundt femti personer hadde møtt opp for å overvære begivenheten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Halden Ishall

Slik ser det ut i nye Halden Ishall. Det er også laget en ny curling-bane.

Foto: Patrik Eian Fjeldstad / NRK

– Gledet meg lenge

Styreleder i Halden Ishall, Jan Wiig, var svært godt fornøyd.

– Jeg har gledet meg til dette lenge. Det har vært en lang periode med mye turbulens, så det er godt at hallen er åpnet igjen. Nå kan alle få glede av å bruke en ny og fin hall, sier han til NRK.no.

Det var en stund usikkert om bygget virkelig kunne åpnes lørdag, men fredag ettermiddag ga kommunalsjef Åsmund Bråtekas midlertidig brukstillatelse.

Varaordfører John Østensvig

Varaordfører i Halden, John Østensvig.

Foto: Patrik Eian Fjeldstad / NRK

– Det gjenstår fortsatt en del arbeider slik at de ikke er klare til å søke om ferdigattest. Men personsikkerheten er ivaretatt, så nå har vi ingen betenkeligheter med å godkjenne søknaden, sa Bråtekas til Halden Arbeiderblad i går.

Politisk curlingkamp

Det var varaordfører John Østensvig som stod for den offisielle åpningen lørdag formiddag, mens Dj-en Final og Halden Electric sørget for musikalske innslag.

– Nå har vi den mest brannsikre ishallen i hele Norge, fastslo Østensvig i talen.

Det ble også arrangert en «politisk» curlingkamp mellom posisjonen og opposisjonen i Halden kommune. Lørdag kveld blir det en hockeykamp mellom to lag bestående av «gamle» Comet-stjerner.

LES: Halden fratatt curling-NM