Hopp til innhold

– Jeg visste ikke om hun sov eller var død

Tre unge menn er tiltalt for å ha gruppevoldtatt en kvinne i 20-årene i Kongsberg i fjor sommer. – Jeg vil be om unnskyldning, jeg gjorde det ikke med vilje, sa den ene tiltalte da han forklarte seg i retten.

Kongsberg og Eiker tingrett

Rettssaken mot de tre mennene som er tiltalt for gruppevoldtekt i Kongsberg i fjor, går over fem dager i Kongsberg og Eiker tingrett.

Foto: Laila Nguyen / NRK

En av de tiltalte mennene forklarte i retten i dag hvordan han og de to andre skal ha voldtatt kvinnen i en leilighet natt til 7. juli i fjor.

– Jeg så at det var en jente som hadde lagt seg på ryggen. Jeg visste ikke om hun sov eller var død, hun sa ingenting, sa mannen om da han gikk inn på rommet i leiligheten.

Mannen, som forklarte seg via en tolk, og to av hans bekjente er tiltalt for å for å ha gruppevoldtatt en kvinne som var på vei hjem fra jazzfestivalen i Kongsberg. Kvinnen har forklart at hun ble trukket inn i en bolig og voldtatt.

Mannen som forklarte seg i dag, sier han og de to andre tiltalte én etter én gikk inn på rommet hvor kvinnen lå etter at en av de andre tiltalte hadde sagt at han hadde «tatt med seg en jente hjem».

Så ikke på tiltalte

Han og en av de andre tiltalte erkjenner straffskyld for å ha voldtatt kvinnen. Mannen som ikke erkjenner straffskyld, hevder det var frivillig fra kvinnens side. Alle tre er asylsøkere som bodde i Kongsberg.

Statsadvokat Anne Christine Stoltz Wennersten

Statsadvokat Anne Christine Stoltz Wennersten.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kvinnen ville ikke se på de tre mennene da hun forklarte seg for retten i dag.

Hun forklarte at hun var på vei fra byen da hun skal ha blitt stoppet av en mann. Kvinnen forklarte at han holdt henne fast og at hun ikke turte å gjøre motstand.

Sliter med å huske

I retten kom det fram at kvinnen sliter med å huske hva som skjedde den natten fordi hun var beruset.

Kvinnen forklarte at hun sa «vær så snill, la meg være», da hun ble stoppet av den ene tiltalte.

– Han prøvde å kysse meg, jeg prøvde å snu hodet. Så sier han: «I love you» og «open your mouth» på engelsk. Jeg sa bare «no».

– Så ingen utvei

Kvinnen fortalte videre at hun ble holdt fast i armen og dratt med inn i en leilighet.

Voldtekt Kongsberg

Politiet på åstedet hvor voldtekten skal ha skjedd.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Statsadvokat Anne Christine Stoltz Wennersten spurte om hun forsøkte å komme seg unna.

– Jeg tenkte jeg at jeg aldri kom til å komme meg ut, jeg så ingen utvei.

Fant sengetøy i vaskemaskin

Kvinnen forklarte at hun ikke husker mye av hva som skjedde i leiligheten. Hun forklarte at hun var redd og gråt mye.

– Det var mer enn en person som hadde samleie med meg, men jeg husker ikke hvor mange. Jeg hørte at de prata på et språk jeg ikke forsto.

Under ransaking av leiligheten fant politiet en vaskemaskin som var på. I den var det sengetøy som ble vasket, sa statsadvokaten i sin innledning.

To av mennene er også tiltalt for å ha brukt hasj kvelden før, noe de erkjenner.