Hopp til innhold

– Jeg kjørte bare i 40 km/t

18-åringen som krasjet en Ferrari inn i en skolegård i Fredrikstad angrer på at han tok reservenøkkelen til millionbilen.

Krasjet Ferrari

Ferrarien til rundt to millioner kroner ble totalvraket i ulykken onsdag formiddag.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Jeg skyl­der bare på meg selv. Jeg har egent­lig ikke nøk­kel til bi­len, men fant en reser­ve­nøk­kel hjemme. Det er ikke greit, og jeg ang­rer selv­føl­ge­lig på det jeg har gjort, for­tel­ler den unge mannen til Fredriksstad Blad.

Ulykke Ferrari

Bilen traff et tre før den fortsatte i rundt 100-150 meter inn på fotballbanen.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

18-åringen mistet kontrollen over sin Ferrari 458 Italia og endte i skolegården på Trosvik barneskole i Fredrikstad. Med seg i bilen hadde han en jevngammel kamerat.

Føreren hadde ikke førerkort da han kolliderte i går. Ifølge Fredriksstad Blad hadde han i utgangspunktet oppkjøring om ikke lenge.

– Det var et sjokk. Det er ikke noe moro, sa førerens far til NRK.no om hvordan han opplevde å få beskjeden i går.

Les også:

Forberedt på straff

Da NRK snakket med ham onsdag kveld ønsket han ikke å si noe mer om saken. I dag publiserte Fredriksstad Blad et intervju med føreren.

Ferrari i skolegård

Bilen endte på en fotballbane ikke langt fra Trosvik barneskole.

Foto: Sebastian Nordli

– Jeg kjør­te ikke så fort. Bi­len la­ger mye lyd på grunn av den sto­re mo­to­ren, og jeg kjør­te bare i 40 ki­lo­me­ter i ti­men, hevder han.

Det er 50-sone på stedet, og politiet mistenker at bilen holdt høyere fart enn dette. De har nå opprettet sak på ulykken.

– Bilen er tauet inn og vi skal foreta undersøkelser av den. Dette er snakk om en bil med kraftig motor. Vi vil få brakt på det rene om det er noen tekniske feil med bilen, eller om det er menneskelige feil som har utløst ulykken, sier operasjonsleder Jo Vole i Østfold politidistrikt til NRK.no.

Den unge mannen forteller til f-b.no at han er forberedt på å ta den straffen som eventuelt måtte komme etter ulykken.

18-åringen pådro seg hjernerystelse, mens kameraten kom uskadd fra det hele.