Politiet: – Det var vitner til dødsulykken

TORPO, ÅL (NRK): Ulykken på riksvei 7 skjedde da en av bilene kom over i motgående kjørefelt. Det bekrefter politiets etterforskningsleder etter vitneavhør.

Dødsulykke riksvei 7

FRONTKOLLISJON: Tre personer omkom da to biler kolliderte på riksvei 7.

Foto: Tor Folgerø / Hallingdølen

Politiet har avhørt flere vitner etter at tre personer omkom i en frontkollisjon på riksvei 7 i Ål natt til mandag.

– Bilen som kom kjørende vestover har ifølge vitneopplysninger kommet over i motgående kjørebane. Det satt en person i denne bilen som dessverre omkom, sier etterforskningsleder Britt Fyksen i Hallingdal.

Sjåføren av ulykkesbilen var bosatt i Hallingdal. I den andre bilen satt det tre personer. To av dem omkom, mens en 24 år gammel kvinne er innlagt på Oslo universitetssykehus med moderate skader. De to omkomne og den skadde kvinnen er alle hjemmehørende i Litauen. De bodde og jobbet som sesongarbeidere i Hedmark.

Mandag kveld jobber politiet fortsatt med å varsle pårørende.

Leter etter årsaken

Sesongarbeiderne kjørte i følge med en annen bil. De som satt i bilen har fortalt politiet at de så den norskregistrerte bilen komme over i motgående kjørefelt før den frontkolliderte med litauerne.

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent. Veien var stengt i flere timer mens Statens vegvesen og politiet gjorde undersøkelser på stedet.

Pål Skjønhaug Hansen

Pål Skjønhaug Hansen i Statens vegvesen.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Det er for tidlig å si noe om hastigheten på bilene, sier Pål Skjønhaug Hansen i Statens vegvesen.

Vegvesenet skal også undersøke om ulykken kan skyldes en teknisk feil på bilen. Politiet fortsetter sine vitneavhør utover kvelden.

Lensmannskontoret på Ål har opprettet en pårørendetelefon. Den har nummer 32 08 61 00.