– Det er varmere enn i Drammen

Bjørn Petter Ingebretsen må finne frem sin minste shorts når Strømsgodset spiller borte mot FK Partizani.

Bjørn Petter Ingebretsen

Bjørn Petter Ingebretsen innrømmer at kampen mot Partizani blir den største utfordringen i hans hovedtrenerkarriere.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Treneren, som er kjent for å bruke shorts uansett vær- og føreforhold, sier laget er godt forberedt på det som venter i Albania. Også været.

– Jeg tror dette skal gå veldig greit, sier Bjørn Petter Ingebretsen og legger til:

– Det er varmere enn det er i Drammen, men vi har ikke forberedt oss på noen annen måte enn at vi har vært veldig nøye med væskeinntak og matinntak. De tingene som vi må forberede oss på i forhold til at det blir varmt og en tøff kamp.

– Og du bruker jo shorts uansett?

– Jeg skal prøve å finne den minste shortsen jeg har. Det er varmt nok, ler Ingebretsen.

Vil legge seg lavt

Han er klar på at Strømsgodset kommer til å fremstå på en annen måte sammenlignet med hjemmekampen mot albanerne.

Bjørn Petter Ingebretsen

Godset-sjefen er kjent for å bruke shorts uansett temperatur.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Fra start kommer vi til å prøve å legge oss litt lavere enn vi har gjort på hjemmebane. Så får man se hvordan ting drar seg i gang. Det er alltid spenning når man er ute i Europa. Vi vet ikke helt hva som venter oss og vi må bruke de første 20 minuttene på å finne ut hvordan ting egentlig er, sier Ingebretsen, som allikevel beroliger de som frykter et defensivt Strømsgodset.

– Selv om vi skal ligge litt lavt, så må vi tørre å holde i ballen og spille på vår egen måte. Vi skal kjøre overganger. Det blir full fart.

Han forteller at hele laget føler en ekstra trygghet ved at de følte de hadde god kontroll i hjemmekampen, som de til slutt vant 3–1.

– Selv om det går rykter om at de skal bytte inn mange spillere, så vil jeg ikke tro at de blir vesentlig bedre defensivt, sier Ingebretsen og påpeker dermed ryktene om at FK Partizani sparte sine beste offensive spillere da de besøkte Drammen i forrige uke.

– Trigger meg veldig

Ingebretsen sier dagen frem til avspark vil bli brukt til å ta det rolig. Spillerne får sove lenge og tar en felles gåtur. I tillegg blir det viktig å få i seg nok mat og drikke.

Treneren legger ikke skjul på at oppgaven som venter er den største i hans karriere som hovedtrener.

– Det er det ingen tvil om. Det å spille europacupkamper det er noe som trigger veldig og det trigger meg veldig. Jeg gleder meg enormt til kampen. Vi har forberedt oss godt og vi er klare. Dette blir moro, avslutter Ingebretsen.