Hopp til innhold

– Familien kjenner seg ikke igjen i karakteristikken

De pårørende etter Trøskendrapet deler ikke den hovedtiltaltes oppfatning av drepte Arshad Tofiq Mohammad Taher som truende.

Elna Kristin Holbye

Advokat Elna Kristin Holbye bistår den dreptes foreldre i forbindelse med rettssaken. Hun forteller at det er vanskelig for de pårørende å følge saken på avstand.

Foto: Remi Drageset / NRK

Den 26 år gamle hovedtiltalte i drapssaken tegnet et bilde av avdøde Taher (30) som voldelig og truende da han avga sin forklaring i Sarpsborg tingrett mandag.

– Etter min oppfatning var ikke tiltalte så kategorisk i beskrivelsene som det som har blitt gjengitt i mediene, men når det er sagt så deler ikke familien de karakteristikkene som tiltalte dog ga av avdøde, sier advokat Elna Kristin Holbye til NRK.no.

Hun bistår den dreptes foreldre i forbindelse med rettssaken, og forteller at de ikke ønsker å ta stilling til at 26-åringen hevder å ha handlet i nødverge, og at han følte seg truet og redd.

– Det tar de bare til etterretning, at tiltalte hevder å ha opplevd det sånn, sier Holbye.

Følger saken på avstand

Arshad Tofiq Mohammad Taher

Arshad Tofiq Mohammad Taher (30) ble funnet drept i Sarpsborg i juni 2013. En 26 år gammel mann er tiltalt for forsettlig drap.

Foto: Politiet

Arshad Tofiq Mohammad Taher ble funnet død i nærheten av Trøsken bru i Sarpsborg i juni i fjor. Senere har det kommet frem at han var blitt drept med rundt 30 knivstikk, drøyt to uker før liket ble funnet.

En 26 år gammel mannlig bekjent av den avdøde er tiltalt for forsettlig drap. En 20 år gammel mann er tiltalt for å motarbeidet politiets etterforskning, ved å ha hjulpet til med å frakte liket fra åstedet i Sarpsborg sentrum til Glomma.

Denne uken startet hovedforhandlingen i Sarpsborg tingrett, begge de tiltalte nekter straffskyld.

Det er satt av seks dager til saken og familien til avdøde følger rettsforhandlingene på avstand.

– Foreldrene oppholder seg ikke i Norge nå, så de orienteres jo fra sidelinjen og det er litt vanskelig i seg selv. Men de har en familierepresentant bosatt i Norge som på en måte blir bindeleddet, sier Holbye.

– Ser frem mot en avslutning

Advokaten forteller at de pårørende blir godt informert om rettssakens gang gjennom henne og familierepresentanten som følger saken her i Norge.

– De blir jo fortløpende orientert. Detaljene i den informasjonen som gis til dem kan jeg ikke komme inn på, men jeg er jo deres bistandsadvokat og kjenner all informasjon, og deler den videre.

Ifølge Holbye er avdøde Tahers familie lettet over at saken nå har kommet opp for retten, 15 måneder etter at 30-åringen ble drept.

– Foreldrene er glade for at det er i gang, og ser frem mot en avslutning av rettsforhandlingene.