– Da jeg fikk høre det holdt jeg nesten på å besvime

Anders Becker Johansen tok EM-sølv i ekstremenduro i debutsesongen.

Anders Becker Johansen

Anders Becker Johansen gjorde sitt beste enkeltløp i Sverige med en femteplass. Men sammenlagt ble føreren fra Kongsberg nummer to.

Foto: Christian Berg / livredd.info

– Jeg satte meg et hårete mål før sesongen. Målet var å havne topp ti sammenlagt i EM.

Det sier Anders Becker Johansen fra Kongsberg.

Årets EM i ekstremenduro skulle egentlig gå over fem runder. Den siste i Tyskland 17. oktober. Men da den ble avlyst, måtte førerne ta en titt på sammenlagtlista etter de tre rundene som faktisk ble kjørt. Der stod debutanten fra sølvbyen på sølvplassen.

Anders Becker Johansen

Becker Johansen sier det har betydd mye å få Pål Anders Ullevålseter som landslagstrener. – Han har gitt meg enda større tro på meg selv, sier han.

Foto: Christian Berg / livredd.info

– Målet var kanskje ikke hårete nok?

– Ja, godt poeng. Jeg fikk en lunken start på sesong, men etter løpene i Portugal og Sverige begynte jeg å se at det kanskje ikke var hårete nok, ler Becker Johansen.

– Imponert, men ikke overrasket

Han innrømmer at sølvet kom som en stor overraskelse.

– Jeg er veldig overrasket. Da jeg hørte om det holdt jeg nesten på å besvime.

En som derimot ikke er overrasket er landslagssjefen.

– Jeg er imponert, men jeg er egentlig ikke sånn kjempeoverrasket, sier landslagstrener Pål Anders Ullevålseter og legger til:

– Det handler om to ting. Det ene er det at han kjører utrolig bra motorsykkel. Det andre er at han har reist. Han har satt seg i bilen og kjørt rundt i Europa og deltatt på alle løpene.

– Helt ekstremt

ullevålseter

Landslagstrener Ullevålseter har stor tro på at Becker Johansen har en god karriere foran seg.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Ullevålseter legger ikke skjul på at han virkelig mener at han er imponert.

– Det de er med på er helt ekstremt. Jeg har vært på en del av disse løpene i år og sett hva som foregår. Det er opp og ned noen fjellsider. Steder der jeg ikke trodde det var mulig å kjøre motorsykkel, forklarer Ullevålseter, som beskriver eleven slik:

– Han har en lang karriere foran seg, og er et hardtarbeidende talent, sier Ullevålseter.

Anders Becker Johansen, eller «Becker'n» som han kalles, fikk sitt beste resultat i EM-runden i Sverige. Der ble han nummer fem.

– Enduro er en utholdenhetssport som stiller store krav til tekniske ferdigheter på sykkel, så vel som å takle høy fart. Det er på en måte en blanding mellom veldig mange grener innen tohjulsmotorsport, forklarer han.

Andre Wold Larsen og Anders Becker Johansen

Det tar på å sitte 4,5 timer på motorsykkelen. Her er Becker Johansen (t.h.) sammen med André Wold Larsen, som ble nummer tre sammenlagt i EM.

Foto: Christian Berg / livredd.info

Har vist at det er mulig

Becker Johansen legger ikke skjul på at det har vært viktig å få støtte fra den erfarne landslagssjefen.

– Han har betydd veldig mye, både for meg og andre landslagsdeltagere. Han har gitt meg enda større tro på meg selv og føle at jeg har noe der ute å gjøre, sier Becker Johansen og legger til:

– Han er en foregangsperson på det området, og har vist oss som er litt yngre og ferskere at det faktisk er mulig å få det til.