Dobling av mosjonistløpere

– Det har vært en dobling av mosjonistløpere i Norge de siste fem årene, sier friidrettspresidenten.

Sentrumsløpet 2012

Rett før starten på Karl Johan

Foto: Hilde Osnes / BUL

Lørdag fullførte 8.430 løpere Sentrumsløpet i Oslo. Det er nesten 2000 flere enn i fjor.

Veronika Blom fra Oslo-klubben Vidar og Urige Bota fra Haugesund vant.

Her kan du se alle resultatene fra Sentrumsløpet

– På 80- og 90-tallet var det mange som løp mosjonsløp i Norge, før interessen dabbet av en periode. Nå er det dobbelt så mange med i løp som da vi var på bunnen av interessen, så det er ikke bare finansfolk som løper, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Han har alltid vært med

Narve Nicolaysen løp Sentrumsløpet for 32. gang i år. Han er en av de 18 løperne som har fullført hvert eneste år siden løpet startet.

– Da var jeg 11 år. Jeg drev med tennis og hadde løpetrening der, jeg var ganske rask på labben. Det var stas å skulle løpe opp Karl Johan og foran Slottet.

– I år har jeg i det minste trent

Til å være en så standhaftig sentrumsløpet-løper løper Narve Nicolaysen temmelig lite. Han pleier å avslutte sesongen med Sentrumsløpet på våren. Sentrumsløpet er rett og slett det eneste løpet han tar hvert år. Og sesongen starter, tja.

- I år hadde jeg i det minste trent. Jeg har vel startet treningen en uke før løpet på det verste. Hvis jeg skal være helt ærlig har det vært år der jeg nesten ikke har løpt på forhånd.

Endelig under 50 minutter

Mens raskeste mann i år løp på 29:39 var vår manns tid på 49:45 og det var han godt fornøyd med. Fordi våren kom i gang så tidlig i år har Narve Nicolaysen fått trent i flere uker allerede. Sånt gir resultater og Narve ble oppløftet av å nå målet sitt om å komme under 50 minutter.

– Treningen er selvfølgelig en medvirkende årsak.. Med løpet som sådan er jeg ikke så fornøyd. Kroppen trodde den var ferdig halveis og etter drikkestasjonen i Bygdøy Allé hadde jeg nesten ikke mer å gi. Vanligvis går det an å gi på litt ekstra mot slutten siden det går nedover.

Oppløftet av formtoppen planlegger Narve Nicolaysen å fortsette løpsåret utover i mai, og hvem vet. I alle tilfeller er han spent på å se på resultatlistene i år for å sjekke om alle 18 som har vært med fra begynnelsen fortsatt henger med.

Planen til Narve er å bli igjen helt til slutt

– Jeg har ikke lyst til å gi meg før jeg er den eneste som har løpt alle Sentrumsløp. Jeg er jo litt yngre enn de andre. Jeg har årene på min side, sier Narve Nicolaysen.

Han avslutter med et meteorologisk tips

– Av alle årene Sentrumsløpet har vært har minst 25 av dem vært i kjempevær med sol. Så årets første grillfest samme dag som Sentrumsløpet er mitt tips.

Narve Nicolaysen

Her er Narve Nicolaysen etter at han løp Sentrumsløpet for 32. gang.

Foto: Privat