4 uker varetekt for vektere

Begge vekterne som er siktet for å ha fingert et ran av en verditransport natt til tirsdag, er varetektsfengslet i fire uker, to av dem i full isolasjon.

Ran av pengetransport Rykkin
Foto: Helge Carlsen / NRK

Påtalemyndigheten fikk dermed medhold i sin begjæring.

- Det er ikke samsvar i vekternes forklaringer. Verken når det gjelder hvor ranet skjedde, eller når ranet skjedde, sier politiadvokat Per Zimmer i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Vekterne, som er siktet for grovt tyveri, ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag klokken 13.00. Klokken 16 ble det klart at begge de to fengsles i fire uker.

Les: Vekterne bedyrer sin uskyld

Den ene av de fengslede er født i 1984 og kommer fra Oslo. Han ville ikke forklare seg under fengslingsmøtet, og han nekter straffskyld.

- Det er en konkret vurdering som er gjort nå. Verken han eller jeg har fått mulighet til å sette seg inn i saken. Han valte å avvente med forklaring etter råd fra meg, sier 23-åringens forsvarer, Peder Moset.

Ingen spor etter andre involverte

Politiet skal ikke ha spor etter andre involverte i saken, og ingen nye pågripelser er nært forestående. Zimmer vil ikke kommentere om det finnes spor etter pengene.

Da rettsmøtet startet, utvidet rettens administrator det generelle referatforbudet til taushetsplikt for de tilstedeværende.

Les også: Vektere siktet i ranssak

Se video: Truet vektere og ranet pengetransport for millioner