Hopp til innhold

24-timers hjelp til barn som sliter

Østfold er først i landet med døgnvakt som rykker ut for psykisk syke barn og ungdom.

Åsebråten barne- og ungdomspsykiatriske klinikk i Fredrikstad

Åsebråten barne- og ungdomspsykiatriskeklinikk i Fredrikstad huser blant annet en ny døgnvakt som rykker ut for psykisk syke barn og ungdom.

Foto: Ingrid M. Langvik / NRK

I dag ble det psykiatriske tilbudet til barn og unge i Østfold styrket. Etter en omfattende utbygging og rehabilitering står nå Åsebråten barne- og ungdomspsykiatriske klinikk i Fredrikstad ferdig til bruk.

- Etterlengtet

Åpning av nye Åsebraten barne- og ungdomspsykiatriske klinikk

Divisjonsdirektør Irene Dahl Andersen og sykehusdirektør Leiv Kvale var svært fornøyd med å kunne åpne nye Åsebråten mandag.

Foto: Ingrid M. Langvik / NRK

Som eneste fylke i landet er det blant annet etablert en egen døgnvakt for øyeblikkelig hjelp, der personalet rykker ut til hjemmet.

Det skal skje ved mistanke om alvorlig psykiske lidelser og akutte kriser hos barn under 14 år.

- Østfold får med dette en etterlengtet styrking av det psykiatriske tilbudet til barn og unge, sier divisjonsdirektør Irene Dahl Andersen i Sykehuset Østfold.

55 millioner

Lederen Bjørn Dønheim for Åsebråten barne- og ungdomspsykiatriske klinikk viste stolt frem stolt frem den nyåpnede klinikken mandag.

55 millioner kroner er investert og 11 døgnbaserte plasser står klare til bruk. Lederen har stor tro på at tilbudene vil dekke et stort behov.

- Veldig ofte kan man finne gode behandlingsløsninger uten at pasienten trengs å legges inn. Og det er det som er meningen bak den nye døgnvakten. Vi kan gi akutthjelp ute der hvor barnet eller ungdommen er, og det har vi stor tro på, sier Dønheim.

- Spennende

Ifølge fagkonsulent Åse Nyhus ved klinikken er de ansatte også svært fornøyd.

- Klinikken er tilrettelagt slik at vi kan vi drive med psykiatrisk arbeid på en helt annen måte enn tidligere. Med flere fagpersoner samlet blir også kompetansen betraktelig styrket og vi kan bruke ressurser på tvers av avsnittene. Vi synes dette er veldig spennende, sier Nyhus til NRK Østfold.

Åsebråten barne- og ungdomspsykiatriske klinikk i Fredrikstad

Dette er et av de nye rommene på Åsebråten.

Foto: Ingrid M. Langvik / NRK