Hopp til innhold

20-åring tiltalt for to voldtekter og trusler

En 20 år gammel mann er tiltalt for voldtekt av ei kvinne på 51 år og ei jente på 17 år. Han står også tiltalt, sammen med ei kvinne, for en rekke grove trusler mot jenta.

Moss Tingrett

Saken skal opp i Moss tingrett i desember.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

– Dette er en meget alvorlig sak som omfatter meget alvorlige straffebestemmelser, med en øvrig strafferamme på inntil femten år, forteller advokat Tone Monclair.

Monclair er bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen på 51 år.

Det var i januar i år at den tiltalte 20-åringen skal ha holdt en kniv mot henne, før han skal ha voldtatt henne. Mannen er nå tiltalt for voldtekt, som en del av en større sak som skal opp i Moss tingrett 20. desember.

Rettssak Moss tingrett

Arkivbilde: Tone Monclair er bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Ifølge bistandsadvokaten er det ingen forbindelse mellom fornærmede og tiltalte.

– Kvinnen er preget av saken og ser frem til at den nå skal komme opp til behandling i tingretten. Hun har et håp om at hun nå kan få satt en strek over hele saken og gå videre.

Truet 17 år gammel jente med kniv

Mannen står også tiltalt for voldtekt av ei jente som da var 17 år. I august i fjor skal han ha holdt en kniv mot henne og truet med å drepe henne og moren. Han skal også ha truet med å spre seksualiserte bilder av jenta dersom hun blant annet ikke ville ha sex med ham.

Sammen med ei kvinne på 18 år, står disse to tiltalt for en rekke svært grove tiltalepunkter om trusler mot den samme jenta.

Nekter straffskyld

Mannens forsvarer, Alexander Mardazad, sier hans klient nekter straffskyld. Mens forsvareren til den 18 år gamle kvinnen, sier til NRK at hennes klient ikke har vært tilgjengelig, og kan derfor ikke uttale seg.

De to tiltalte risikerer en lang fengselsstraff, saken har en øvrig strafferamme på inntil 15 år. Det er satt av tre dager til rettssaken, som blir avsluttet 23. desember