120 personer pågrepet i Oslo

Politiet aksjonerte mot rusmiljøet på Jernbanetorget.

Jernbanetorget

Jernbanetorget i Oslo. Nedgangen til t-banestasjonen ved Byporten (til venstre i bildet) har lenge vært et samlingssted for narkomane.

Foto: Schgaguler, Roland / SCANPIX

Rundt 120 personer er pågrepet etter politiaksjoner mot rusmiljøet utenfor Oslo S.

- Vi har den siste uken iverksatt en noe mer intensiv jobbing opp mot kjøp og salg av narkotika, samt opprettholdelse av ro og orden som skal gi en trygghetsfølelse for folk som ferdes i området. Dette gjøres også ikke minst for å avdekke barn og unge som befinner seg i faresonen i det belastede området, forteller Karsten Fossum ved Oslo politidistrikt.

Publikumsplager

Området ved nedgangen til t-banestasjonen på Jernbanetorget har i lengre tid vært et samlingssted for rusmisbrukere, og klager fra publikum i området er én av grunnene til at politiet nå har aksjonert.

- Det er ikke noe å legge skjul på at vi får en del klager fra publikum når det gjelder narkomane i bybildet. Vi skal ikke ha noe lovtomt rom i Oslo, og det er grunnen til at vi nå slår ned på kriminaliteten der nede, sier Fossum til NRK Østlandssendingen.

- De narkomane kan være der de vil

Fossum forteller også at politiet ønsket å intensivere arbeid i området på grunn av den negative utviklingen den siste tiden, men understreker at aksjonene ikke har som mål å jage bort de narkomane.

- De narkomane skal få være akkurat hvor de vil i Oslo by, bare de ikke driver med kriminalitet.