- Det florerer fingre i Oslo

En protesemaker er eieren til den avkuttede fingeren som ble funnet på et busstopp i Oslo, men det er ikke sikkert dette er siste gangen man finner en finger som er på avveie.

Lurte politiet med halloweenfinger

Det var denne fingeren som lurte politiet.

Foto: Robert Starling / Privat

Det var torsdag for nesten to uker siden at politiet ble varslet av en mann som hadde funnet et finger i Pilestredet i Oslo.

Nå viser det seg at den tilhører protesemaker Robert Starling.

– Fingeren laget jeg som et personlig eksperiment med farger og effekter den siste dagen i den gamle jobben min i England før jeg flyttet til Norge, forteller han.

En vennetjeneste

Fingeren lånte han bort til en venn som arrangerte Halloweenfest på ungdomsklubben til Grønland kirke. Hun hadde hatt den i jakkelomma i flere måneder nå, men mistet den noen dager før den ble funnet.

– Jeg fikk en link til en nyhetssak om at noen hadde funnet et finger, men jeg trodde det var en spøk. Men så fant jeg ut at jeg ikke hadde fått tilbake fingeren jeg hadde lånt bort, sier Starling.

Vennen gikk selv til politiet og bekreftet at det var hun som hadde mistet fingeren. På torsdag fikk engelskmannen, som er utdannet modellmaker, hente sitt skaperverk.

Vil ha flere fingre

Men Starling er ikke alene om å lage fingre. Det norske rockebandet Honcho gikk først ut og sa at fingeren tilhørte dem. De brukte nemlig avkuttede gummifingre, som ligger i små sorte eskene, for å promotere sin forrige plate.

Trond Skog

Vokalist i Honcho, Trond Skog.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

– Da er vi visst flere protesemakere i byen, sier bandvokalist, Trond Skog, når han får høre at fingeren faktisk tilhører en annen.

Skog jaktet lenge på fingre som de kunne bruke i promoteringen, men endte opp med å bestille plast og liksom-blod for så å lage hundrevis av fingre selv.

Nå håper Skog at protesemaker Starling vil hjelpe bandet med å lage fingre, når platen skal promoteres i utlandet.

– Det hadde vært flott om han kunne tenke seg å lage de for oss. Vi har eskene, men mangler fingrene, forteller vokalisten.

– Svært realistiske

Starling produserer til vanlig proteser i silikon. Han skjønner godt at politiet først trodde at den var ekte.

– De ser svært realistiske ut, så jeg skjønner at politiet tok feil, sier han.

Oslo politidistrikt skrev selv på Twitter at den så veldig ekte ut på avstand.

Det tok tre timer før krimteknikerne slo fast at fingeren var en uekte.

Florerer fingre

Selv om Starling nå har alle sine fingre i god behold, tror Skog at sjansen er stor for å finne flere fingre i Oslo sentrum. Bandet Honcho, som han er vokalist i, delte nemlig ut hundrevis av bokser med avkuttede fingre til fans og aktører i musikkbransjen i promoteringen av plata.

– Å unngå og finne en finger er like vanskelig som å spytte i motvind. Det florerer fingre i Oslo, avslutter han.

Honhco

Det var rockebandet Honcho som først trodde at fingeren tilhørte dem.

Foto: Honcho